Nieuws

D66 Veendam vindt uitspraken SP beledigend



D66_klein.png

Je moet maar durven. De SP in Veendam kan niets noemen wat de laatste 10 jaar op initiatief van de SP of vooral dankzij de steun van de SP is gerealiseerd. En dan constructief kritische collegepartijen de maat nemen en klapvee durven noemen.

Je moet maar durven om ruim drie maanden voor de verkiezingen op 21 maart 2018 Gemeentebelangen de oorlog te verklaren en in de ban te doen.

Je moet maar durven, zoals de SP ook landelijk deed, op voorhand een partij in Veendam uitsluiten van college-deelname, als jij bij de verkiezingen de grootste wordt.

Hoogmoed komt vaak voor de val. De kans dat de SP een zetel verliest is net zo groot als de kans dat de PvdA een zetel wint. Leg de kiezers eerst maar eens uit op grond van welke prestaties in het verleden de SP de grootste kan worden. We zullen wel zien welke partij de grootste wordt en het voortouw mag nemen bij de collegeonderhandelingen.

Leg maar eens uit, SP, met welke partijen je dan wel een college wilt vormen, dat steunt op een ruime meerderheid en dat de minderheid in de raad volledig tot zijn recht laat komen.

D66 Veendam vindt het beledigend, onjuist en onterecht om ons raadslid Alian Spelde als klapvee te betitelen, zoals SP-fractievoorzitter Harry Schonewille publiekelijk doet. Je moet maar durven om bij gebrek aan verf liever het huis van je buren te bekladden dan je eigen huis goed in de verf te zetten.

D66 sluit niemand op voorhand uit. Als we voldoende uit ons programma kunnen realiseren en (opnieuw) een ervaren, bekwame en alom gewaardeerde wethouder mogen leveren, dan staan we open voor deelname en zullen we net als de afgelopen periode vanuit gezond dualisme het college kritisch volgen. Worden we buitengesloten, dan zullen we het nieuwe college op zijn plannen en daden beoordelen en constructief kritisch volgen.