Sport

Goede prestaties van ZPC Bubble



IMG_0175.JPG

Afgelopen zaterdag vond deel 2 van de Minioren/Junioren circuit plaats in het Tropiqua te Veendam.

Aan de Minioren en Juniorenwedstrijden nemen jongens minioren 2 t/m 6 en junioren 1 t/m 4 en meisjes minioren 2 t/m 5 en junioren 1 t/m 3 deel. Deelnemers aan de Minioren onderdelen kunnen zich plaatsen voor de Regionale Minioren Finales. Deelnemers aan de Junioren onderdelen worden opgenomen in de landelijke Junioren klassement.

ZPC Bubble nam deel met 12 zwemmers en zwemsters. Er werd zeer goed gepresteerd, want er werden maar liefst 24 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Pepijn Houwen had de grootste verbetering op de 100 m schoolslag met maar liefst 9 seconden(1.38.92). Ook Melanie Schaap verbeterde op de 50 m vlinderslag haar tijd flink.(39.81).

Op alle programmanummers waren medailles te winnen. In totaal kwamen de zwemmers/zwemsters van ZPC Bubble 15x op een podium te staan. Goud was ervoor: Arnoud Bos(2x), Florian Houwen(3x) en Tim Speijer. Zilver voor: Ryan Huizinga, Sari Schott , Danielle Cosse en Tim(2x). En brons voor: Stefan van der Feer, Melanie Schaap, Sari en Arnoud.

Florian Houwen zwom een nieuw clubrecord op de 100 m wisselslag(1.11.42) heren 13 jaar.

Verder waren er opvallende prestaties van Rowan Bosma op de 50 m vrijeslag(42.54). Marieke Speijer, Danielle, Pepijn, en Melanie zwommen op alle gezwommen afstanden nieuwe persoonlijke records. Een zeer succesvolle en geslaagde thuiswedstrijd.

Van 14 t/m 17 december vindt de NJJK korte baan te Eindhoven plaats. Voor ZPC Bubble mag Hendrik Broekema op de 50, 100 en 200 m vrijeslag (jeugd2) deelnemen en Florian Houwen (junioren 2) op de 50 en 200m vrijeslag. Tevens zal ZPC Bubble aankomend weekend weer aan de start verschijnen bij de Regionale B Kampioenschappen te Hoogezand.