Nieuws

Video Kerstmarkten in gemeente Veendam met onverwachte tranenKerstmarkt_00.png

Kerst is een tijd van vreugde, vrede, gezondheid, geluk, blijdschap en lief zijn voor elkaar. Voor de vele vrijwilligers van de instellingen en organisaties is het ook een drukke periode met kerstmarkten en andere kerst gerelateerde activiteiten.

Er is veel te doen in Veendam, van noord naar zuid, van oost naar west. Misschien wel zoveel dat je als bezoeker keuzes moet maken. Zeker de eerste zaterdag na 5 december. Dan zijn er heel veel kerstmarkten, zowel binnen als buiten.

Om te laten zien hoe kerst leeft in Veendam zijn we zaterdag met de camera en microfoon op pad gegaan. Dus geen standaard foto en verhaal maar we laten de mensen zelf hun verhaal vertellen. Een beetje Expeditie Grunnen van RTV- Noord maar dan Expeditie Veendam voor parkstadveendam.nl.

Emotioneel
Zaterdagavond waren we op de kerstmarkt op Ommelanderwijk en liepen daar TV-Lokaal coryfee Bart Kloosterhuis tegen het lijf. De eerste Veendammer van het jaar 2007. Bart heeft meer dan 15 jaar nieuws gemaakt over Veendam. Zijn items waren dagelijks te lezen op de kabelkrant Lokaal TV en iedere laatste  zaterdag van de maand een videoreportage op zijn tv zender Lokaal TV.

Onze verslaggever vroeg zich af waarom Bert achter een kraam stond voor het goede doel Samenloop voor Hoop. Ons interview begint met “Hallo Bart, durf je dit aan? De rollen zijn nu even omgedraaid, nu mag jij je verhaal vertellen”. Bart begint te vertellen maar het interview krijgt al snel een emotionele wending en komen de tranen. Ook onze verslaggever krijgt het zwaar en besluit het interview te stoppen.

Kerstmarkt_01.png