Nieuws

Smeerpoetsers en deftige lieden
op Charles Dickens Festijn Sorghvliet



IMG_0079.jpg

Na het grote succes van het eerste Dickens Festijn in 2016 hadden de ca. 30 vrijwilligers van Wijkvereniging Sorghvliet ook zaterdag de Dickens typetjes uit de 19e eeuw in en rond het winkelcentrum en Dukdalf 2.0 weer tot leven gewekt.

IMG_7123.JPG

Jozef en Maria in de levende kerststal is van ongeveer 1850 jaar eerder. Er liepen arme en rijke lieden rond, waaronder een deftig echtpaar en een paar arme schoffies. De schoorsteenvegers gewapend met hun borstels waren olijke smeerpoetsers. De kiepkerel ‘dij hail oet Westfoalen kwam’ was zo ongeveer uit dezelfde periode en had als vanouds ‘veur elk wat van zien goading’. De Wildervankster Paardentram paste ook goed in het Charles Dickens decor.

IMG_0015.jpg

Het Broke Koor uit Westerbroek zong Christmas Carols. Het Saxofoonensemble van Muziekvereniging Voorwaarts bracht met 6 muzikanten de bekende klanken ten gehore, gecombineerd met een klarinet. Een dansgroepje van Quantumfit viel met een andere toon in.

IMG_7107.JPG

Bij 27 kraampjes was er een verscheidenheid aan waren te vinden met eigengemaakte lekkernijen, snuisterijen en bloem- en kerststukken. Ook hadden ondernemers van het winkelcentrum hun stands met waren geplaatst. De glühwein werd naast de chocolademelk geschonken. Erwtensoep en kapucijners met spek smaakte als vanouds goed. Kabab en pertuwe waren ook zelfgemaakt. Net als de kniepertjes en de spekdikken. Het was een lekker allegaartje.

IMG_7104.JPG

De kleding met bijbehorende attributen is sinds dit jaar in eigen beheer van de Wijkvereniging. Door de natte weersvooruitzichten, en de regen die ook kwam, kon het aantal van 1000 bezoekers van vorig jaar niet overtroffen worden. Maar met 700 bezoekers toonde de  organisatie zich ook heel blij. De tweede editie was wat groter van opzet. Volgend jaar wil men op de buitenlocatie nog wat muziek gaan toevoegen.

IMG_0103.JPG

Ons videoteam heeft op de verschillende kerstmarkten mooie sfeerbeelden gemaakt en ook mensen geïnterviewd. Binnenkort op ParkstadVeendam!


 
Fotoalbum: