Nieuws, Regio

Winterfair en Vriendenfeest in Cultuurwerkplaats BC 47



Zaterdagmiddag 16 december jaarlijkse Kunst & Cultuurmarkt, met diverse kraampjes, info cursussen, koek en glühwein, films jong talent, zang etc.
Van 13.30 – 17.00 uur en gratis toegang.

De stichtingen MMC en Cultuurwerkplaats BC47 koersen met hun Winterfair / Cultuurmarkt af op een gezamenlijke presentatie van regionaal talent, en presentatie van kunst en creativiteit uit de regio. Met inzet van enkele workshops kan op 16 december door kinderen en volwassenen gewerkt worden aan diverse creatieve klussen. Voor de jongeren zijn er presentaties van enkele geslaagde jongerenfilms van o.a. Lilian Anneloes Arends en Joren Molter. Voor diegene die de winnende filmpremière van Lilian heeft gemist is er deze middag een herkansing. Dit alles in de sfeer van een heuse winterfair met snert, koek en zopie.

Recentelijk zijn met succes diverse cursussen bij de cultuurstichting MMC weer begonnen en is het tijd voor de speciale activiteiten. Be Meiborg en Tim Dicke zijn onlangs toegetreden als nieuwe muziekdocenten voor respectievelijk piano en gitaar.

Naar een dirigent voor het MMC koor wordt nog gezocht. In samenwerking met de vorig jaar opgerichte stichting Cultuurwerkplaats BC 47 en cultuurmakers uit de regio is gekozen voor een Cultuurmarkt in de vorm van een Winterfair. Hiermee sluit MMC een bijzonder geslaagde periode af van diverse uitverkochte theater- en muziekvoorstellingen en uitbreiding van de reguliere cursussen met pianoles, textielverwerking, kunst en staal en songwriting.

Na de  tweede opvoering van de muziektheaterproductie ‘Heimwee van Tammo’ in BC47 is de groep nu bezig met opvoering elders waaronder zaterdagavond 13 januari in de Margaretha Hardenbergkerk. Dit project is met steun van de gemeenten Hoogezand Sappemeer, Menterwolde, de Provincie en het VSB fonds gerealiseerd.

Sinds het vorig jaar konden fans zich bij de beide stichtingen aanmelden als Vriend van BC/MMC. Voor deze vrienden organiseert men jaarlijks een Vriendenfeest met opvoeringen van diverse bands uit stad en regio. Dit jaar vindt dit feest plaats op zaterdagavond 16 december, na de Winterfair. Er zijn optredens van Maaike’s May, Jolanda’s Acoustic Touch, CT Heida & friends en Mankes. Informatie met uitgebreide bio’s staan vermeld op de facebookpagina van Cultuurwerkplaats BC47. Andere bezoekers zijn tegen betaling ook welkom, maar de avond is al nagenoeg uitverkocht.

Informatie over het aanbod van de stichting is te vinden op hun site www.metmeercultuur.nl en de facebookpagina stichting met meer cultuur.

Reserveren noodzakelijk via: info@metmeercultuur.nl // 06-29025092.