Nieuws

Kerstactie Westerschool
Voedselbank Veendam-Menterwolde



Westerschool.png

Evenals vorig jaar zet de Westerschool zich ook deze periode in voor de Voedselbank Veendam – Menterwolde. In de week van 18 tot en met donderdag 21 december staan er lege dozen klaar om gevuld te worden met allerhande artikelen. Nieuw is dit jaar dat de school er een wedstrijd aan koppelt welke leerling dit jaar de mooiste kerstwens, kerstkaart of tekening inlevert. Deze worden in de gemeenschapsruimte opgehangen. De Jumbo stelt hiervoor prijzen beschikbaar. 

De Westerschool vindt het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft, maar dat je door maatschappelijk betrokken te zijn wel een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin.

In de actieweek kunnen de artikelen voor aanvang van de lessen in de eigen klas worden ingeleverd in de dozen, die in de lokalen klaar staan. De kerstwensen, kaarten en tekeningen kunnen ingeleverd worden bij de conciërge. Sponsor Wieringa’s knappertjes doneert daarnaast ook dit jaar weer een aantal van zijn eigen artikelen. Producten dienen buiten de koelkast te kunnen worden bewaard en niet over de datum te zijn.

Wensenlijstje van de voedselbank
Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft vooral behoefte aan: potten/blikken groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yoki, slagroom, (kerst)koekjes, (kerst)chocolade, pakken/flessen drinken, chocolademelk, chips, koffiemelk, pinda’s, bon bons, borrelnootjes, stroop, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, knakworstjes, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, mayonaise, ketchup, vruchten in blik, rookworsten en thee.

Daarnaast is er ook behoefte aan de volgende non-food artikelen: douchegel, afwasmiddel, luiers, maandverband, shampoo, tandpasta, wc-papier en keukenrollen.