Moekotte Flash Veendam heren 1 verliest
tumultueuze derby van Vios Kolham heren

Door Jacob Kuipers

Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van Moekotte Flash Veendam tegen het eerste team van Vios uit Kolham. In het verleden stond deze derby al vele malen in het wedstrijdprogramma en de wedstrijden stonden altijd garant voor een hoop spanning en leuk volleybal. Zo ook afgelopen zaterdag. Een van de redenen is dat de helft van beide teams elkaar door en door kent en exact weet hoe er gespeeld wordt. Het was een wedstrijd die dicht bij elkaar zou liggen, daar Moekotte Flash op de tweede plek van de ranglijst staat en Vios op de vierde plaats. De setstanden zijn 25-16, 21-25, 18-25, 25-20, 13-15. Vios Kolham won dus de derby tegen Moekotte Flash met 3-2.

De wedstrijd kende een wisselvallig verloop. In de eerste set domineerde Moekotte Flash op alle fronten. Passend was de boel goed op orde, waardoor de aanvallers alle mogelijkheden kregen er lustig op los te scoren (25-16). In de 2e en 3e set was het Vios dat beter ging serveren, waardoor Moekotte Flash niet hun eigen spel konden spelen. Deze sets gingen dan ook naar de geroutineerde gasten uit Kolham (21-25,18-25).

De 4e set was weer compleet het tegenovergestelde. Flash passte weer goed en scoorde weer gemakkelijk. De set werd dan ook door Moekotte Flash gewonnen (25-20). Een alles beslissende 5e set moest een winnaar brengen in deze derby. Moekotte Flash had hierin de beste papieren. Tot 3 punten voor het einde van de set stond de ploeg constant voor. Maar toen sloop er angst in de ploeg. Het geroutineerde Vios rook 'bloed' en scoorde er lustig op los. Uiteindelijk ging de set (13-15) en daarmee de wedstrijd naar Vios uit Kolham.