Sport

Wildervank zat - Nieuw Balinge20171127_Wildervank.jpg

Oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank (zat): “Ik heb ze net een compliment gegeven omdat het voetbal goed was en dat we ook strijd geleverd hebben”.

Tekst Jacob Kuipers

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft zesdeklasser Wildervank (zat) thuis met 3-2 verloren van runner-up Nieuw Balinge.Wildervank heeft thuis qua voetbal een goede prestatie neergezet tegen Nieuw Balinge. Oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank: “Ik heb net even met de trainer van Nieuw Balinge gesproken en aan de hand van de tweede helft heeft Wildervank een punt verdiend maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen" De jongens speelden beter dan de laatste weken, maar in ieder geval op een manier zoals we dat willen zien”.  

Kuiper: “Wij durven voetballen, vooruit voetballen. Lekker druk er op en we kwamen met 2-1 voor. We hadden de mogelijkheid om op 3-1 te komen”. De tweede goal van Wildervank was een eigen goal van Balingen-speler Niemeijer. Hij schoot de bal goed in maar een verdediger van de bezoekers touceerde het leer zo dat hij langs zijn eigen doelpaal rolde.

“Dan is het gelijk een andere wedstrijd. Dat doen we niet. Dan gaan we een klein beetje met de 'kont' in de goal hangen. En dan roepen we het over ons zelf af. Het is ook hun kwaliteit dat ze nog 2-2 en 2-3 maken. Een fantastische redding van de doelman van Nieuw Balinge in de laatste minuut. Voor hetzelfde geld is het gewoon 3-3. Ik heb ze net een compliment gegeven omdat ik vond dat het voetbal goed was en dat we ook strijd geleverd hebben. Daar waren we blij mee”.

Oefenmeester Kwint Roeland van Nieuw Balinge:”De eerste helft was voor Wildervank, wij kwamen op 0-1 op voorsprong door Dennis Trump. We gingen counter voetbal spelen, terwijl we dat helemaal niet zo goed kunnen. Tenminste in verdedigend opzicht zijn we nog lang niet zo ver. We hebben dat nog niet goed staan om op de counter te voetballen. In de tweede helft wilden we dat omzetten om vooruit te voetballen. En dat ging goed en scoorden we een eigen goal. Daarna kwamen we met 1-0 achter”.

Kwint Roeland: “Vervolgens werd het 1 -1. Daarna is het volle bak spelen met elkaar. Dennis Trump scoorde twee keer uit een mooie counter de laatste goal. In de tweede helft was er heel veel strijd en beleving. Zoals we willen zien. Het was geen goed voetbal. Dat moet er gewoon weer inkomen. Niet goed gevoetbald, maar toch gewonnen”. Staat er ook druk op de ploeg nu je mee doet om de prijzen? “Dat zou best wel kunnen. Ze zijn al bezig met de wedstrijd van volgende week tegen SC Angelslo. Dat zit in hun achterhoofd”.