Sport

Zaalvoetbal V&Z - week 47



V&Z_Veendam.png

Eersteklasse
JS-Viro had de koppositie weer kunnen overnemen van Prins Elektro. Maar Beste Hypotheek gooide 'roet in het eten' en won met 4-2 van JSViro. Bij Beste Hypotheek kreeg K. Maras de gele kaart en stak daarna de middelvinger omhoog tegen de scheidsrechter en kreeg dan ook terecht de rode kaart. SWO Veendam won met 6-4 van Clias van der Laan Verzekeringen. Door deze zege staat SWO Veendam op de derde plaats. Autobedrijf Smid Meeden – Sandra’s Hairstudio werd reglementair 5-0. Een paar spelers van Sandra’s Hairstudio hadden iets gedaan waarna een bestuurslid de wedstrijd niet liet spelen. Dit zal nog wel een 'staartje' krijgen.

Tweedeklasse
Break speelde ook deze week weer twee wedstrijden. Dit jeugdige team speelt best leuk voetbal, maar komt toch iets te kort in deze klasse. Woensdag was Gadero te sterk en won met 5-2 van Break. Gadero heeft de punten ook hard nodig, maar had in H.J. Bijmolt een schutter in huis van formaat. Bijlholt vond drie keer het net. Riviera United won met 10-1 van Break. De neven Puister scoorden elk drie goals. OLRO Workwear won met 3-2 van DWS/ Drukkerij Reinier van de Kooi en staat nu op de vijfde plaats. Maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld en zeven punten achter koploper Smit Facility. Dat verrassend gelijk speelde tegen Slagerij K. Nieland met 5-5. In deze klasse blijft het dus spannend.

Derdeklasse
Essity 1 leed een gevoelige nederlaag tegen Statusbar. Het werd 10-4 voor Statusbar. Statusbar heeft de eerste plaats over gedaan aan Veendam Fanatics die wonnen van een te druk spelend Salone di Claudia met 4-2. Bij Satusbar scoorde Bijl zes- van de tien goals. En liet Patrick 'Pietertje' Buurmeijer zien hoe je een kans kunt verprutsen door op een meter van het doel niet te scoren, maar hij had wel heel veel praatjes na afloop van de wedstrijd. Maar 'praatjes'vullen geen gaatjes'. Om er maar een gezegde tegenaan te gooien. Afterbeat won verrassend met 6-1 van Euro Mail. Afterbeat-speler Ouwejan scoorde vier- van de zes goals.

Vierdeklasse
Uitslagen vierde klasse: CGKV De Kandelaar- Fc. Titanium werd 3-4 en Team 49 'ers speelde gelijk tegen Avebe met 1-1.

Winkler Prins competitie
In de Winkler Prinscompetitie werden ook weer drie wedstrijden gespeeld. In de klasse 5W werd Fc. Gehaktbal – Dortscheef JC 1-5 en scoorde Uijen drie keer. En Red Bull won met 6-4 van Fc. Voetbal. Voor Red Bull scoorde Huizing vier keer en de Jong twee keer. Voor Fc. Voetbal scoorde Tehubijulw vier doelpunten. Deze teams zijn zeer aan elkaar gewaagd en in klasse 5P werd de wedstrijd tussen Fc. Cheater en Deurzetters 2-2. En ook in deze klasse is het verschil niet groot. Bij de jongste teams zijn ook veel ouders en grootouders aanwezig wat de sfeer ten goede komt.

Ledenvergadering
Op de Algemene Ledenvergadering waren weer heel weinig teams aanwezig en het waren bijna altijd dezelfde teams. Maar dan wordt er wel veel gezeurd. Nee, dan moet je naar het bestuur stappen. Maar ze zijn nooit op een vergadering. Dus laat je stem horen en het bestuur kan er dan misschien iets mee. Zoals de wedstrijdschema aanpassen en als er iets anders kan of moet, staat het bestuur daar voor open. Maar dan moet je wel zo’n vergadering bezoeken en niet na die tijd gaan klagen, want daar zal het bestuur niet gevoelig voor zijn.

Als laatste wil het bestuur jullie nog mededelen, dat het bestuur of de scheidsrechter ziet dan men voor aanvang van de wedstrijd alcohol nuttigt, mag de betreffende speler (s) niet mee doen aan de wedstrijd.