Nieuws

Echtpaar Mik-Pool uit Veendam 60 jaar getrouwd



_MG_0006.JPG

Door Bert Woltjes

Afgelopen zaterdag was het echtpaar Wiecher Mik (85) en Martje Mik-Pool (83) 60 jaar getrouwd. Maandag kwam burgemeester Sipke Swierstra het echtpaar bij hen thuis aan de Molenstreek feliciteren. Hij nam een grote bos bloemen mee. En men kreeg een brief van de Koning.

_MG_0007.JPG

Het echtpaar heeft 2 jongens gekregen en heeft 2 kleinkinderen een jongen en een meisje. Dhr. Mik heeft o.a. gewerkt bij meubelfabriek Hulzebos in Nieuwe Pekela en werkte jaren lang voor Meertens Meubelen als woningstoffeerder, waar ook mevr. Mik in de winkel werkte. Mevr. Mik heeft ook nog heel wat jaren in twee Veendammer winkelierszaken gewerkt. Dit waren Boiten en Hensen beide in de Kerkstraat. Het echtpaar heeft 30 jaar aan de Sluisweg in Ommelanderwijk gewoond, dicht bij het werk dus.

_MG_0015.JPG

Verder hebben ze nog jarenlang in de kantine gestaan van voetbalvereniging DWZ (De Wieke Zuidwending) eerst nog in de oude maar later in de nieuw gebouwde kantine  aan de overzijde van de weg naar Zuidwending.Dhr. Mik (een geboren Pekelder) heeft als hobby tekenen en schilderen. Mevr. Mik doet nog de huishouding in de woning aan de Molenstreek waar men alweer 7 jaar met veel plezier woont.

_MG_0016.JPG