Nieuws

Warm welkom voor Sinterklaas in Veendam [ video trailer ]IMG_0301.JPG

Zaterdagmiddag was het weer zover. Opgewacht door honderden kinderen heeft Sinterklaas met zeker 160 pieten weer voet aan wal gezet in de haven aan de Molenstreek. De kinderen met hun pappa's, mamma's, opa’s en oma’s hebben de regen getrotseerd. Het was een nat welkom in Veendam, maar Sinterklaas was verheugd zoveel kinderen te zien en was helemaal weer blij. Hij besteeg zijn trouwe schimmel Amerigo voor de rondgang door het centrum. De regen deerde ook de pieten niet, en goedgemutst deelden ze pepernoten uit.

In de Winkler Prins Passage was het enorm druk. Sinterklaas nam ruim de tijd om op de foto te gaan en voor een high five met de kinderen. Liam Brongers van achtenhalve maand uit Wildervank was even de knuffelbaby van twee pieten.

DSC_5307.JPG

Op het tot ‘Pietenplein’ omgedoopte Raadhuisplein werd ondertussen door Potloodpiet, Pietje Tuttebel en Bakpiet een show gegeven. Twee boeven hadden Bakpiet zijn geheim recept voor een Sinterklaastaart, speciaal voor Sinterklaas, gestolen. Het zat in een gouden doos verstopt op het podium. Maar  met behulp van de goed oplettende kinderen werden de boeven gevangen, en kwam het toch nog goed met de taart. Voor de kinderen en ook Sinterklaas zelf was er nog een cadeautje, tijdens de show voor het gemeentehuis bleef het droog met af en toe een gouden zonnestraaltje.

142.JPG

Naar verluid hebben Sinterklaas en de pieten na afloop heerlijk van de taart gesmuld.


Fotoalbum