Sport

70 leerlingen uit Veendam voor schoolsportuitwisseling
naar de Duitse stad NordenDe gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseert van 15 tot en met 17 november voor de zeventiende keer de inmiddels traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het Duitse Norden. De Commissie voor de Schoolsport organiseert al sinds 1972 diverse sportactiviteiten voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Elk jaar wordt er ook een schoolsportuitwisseling gehouden met een stad uit het buitenland. Zo werden er in het verleden al uitwisselingen met Delmenhorst, Cloppenburg, Wilhelmshaven, Gniezno en natuurlijk Norden georganiseerd.

Dit jaar vindt de uitwisseling plaats in Norden. Een groep van ongeveer zeventig Veendammer leerlingen en hun begeleiders wordt op woensdagmorgen vergezeld door een delegatie van het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs. Na het officiële ontvangst wordt er begonnen met de diverse toernooien, waaraan enkele honderden leerlingen uit Norden en omgeving deelnemen.

Op het programma staan: zaalvoetbal, unihockey, basketbal, badminton, völkerball, boßeln en dansen. Naast het sportieve gebeuren zijn er verschillende randactiviteiten georganiseerd. Tijdens de uitwisseling worden de Veendammer leerlingen en hun begeleiders ondergebracht bij Duitse gastgezinnen.