Nieuws

Het Nationaal Schoolontbijt in het gemeentehuis Veendam
( Video )_MG_3803.jpg

Deze week staat in het teken van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Burgemeester Sipke Swierstra ontbijtte, samen met wethouders Jaap Velema en André Hammenga, dinsdagmorgen met leerlingen van basisschool de Ommewending. Om 8.45 uur schoof iedereen aan in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

Week van het Nationaal Schoolontbijt
Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Tijdens deze week ontbijten ruim 520.000 kinderen samen op zo’n 2.720 basisscholen. Burgemeester Sipke Swierstra heeft dit jaar leerlingen van basisschool de Ommewending uitgenodigd om te komen ontbijten. Op deze manier geven ze allemaal het goede voorbeeld dat gezond ontbijten belangrijk is.

DSC00031_Bewerkt.jpg

Donatie
Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Burgemeester Sipke Swierstra biedt het ontbijt aan de leerlingen aan en deed een donatie van 300 euro aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.