Nieuws, 112, Brandweer Veendam

Korpsavond Brandweer Veendam
met 11 gediplomeerden en 7 jubilarissenIMG_0164.jpg

Het brandweerkorps van Veendam heeft zaterdagavond in de kazerne voor haar brandweerpersoneel de jaarlijkse korpsavond gehouden. Op het programma stonden onder meer toespraken van clustercommandant brandweer Tjerk Elzinga en van burgemeester Sipke Swierstra. De burgervader heeft aan 11 gediplomeerden hun diploma’s uitgereikt, en heeft hij 7 jubilarissen in het zonnetje gezet.

IMG_0171.jpg

De diploma’s zijn uitgereikt aan Erwin Hensens, Henk Hofman, Stefan Hollemans, Peter Korringa, Richard Lubben, Peter Noordegraaf, Marcel Oldenburger, Leander Pinkster, Johan Schoonbeek, Veronique Schoonbeek, Jeffrey Smit en Bianka Wolthuis. Burgemeester Swierstra heeft tevens de gediplomeerden de bijbehorende versierselen tijdens het uniform ceremonieel opgespeld.

IMG_0167.jpg

De gehuldigde jubilarissen zijn Richard Lubben ( voor 25 jaar brandweerdienst), Henk Hofman (30 jaar), Marcel Jalving (30 jaar), Peter Schoonbeek (30 jaar), Jan Vedder (30 jaar), Erik Jannenga (35 jaar) en Engel-Jan Roelfsema (40 jaar brandweerdienst). Zij ontvingen van de burgemeester een brandweeroorkonde, dat vergezeld ging met een grote bos bloemen.

IMG_0009.JPG

Na de formele plichtplegingen was er nog het fotomoment. Vervolgens mocht het uniform weer worden ingeruild voor burgerkleding. En werd het informele gedeelte van de feestavond voorgezet met de ‘plattelandrockers’ Mama Maffia. De kazerne was in de stijl van het platteland versierd, inclusief boeren dresscode.

Fotoalbum: