Nieuws

Radioprogramma Blueprint vanuit Grand Café Java



_MG_9614.jpg

Veel live muziek in twee afleveringen van Blueprint

Op vrijdag 3 en vrijdag 10 november vinden weer interessante sessies plaats in Grand Café Java van het roots radioprogramma Blueprint. De gasten die in deze twee afleveringen de sessies verzorgen zijn op 3 november de uit Oklahoma afkomstige Levi Parham en ‘onze eigen’ Gerry Wolthof en op 10 november het duo My Darling Clementine uit Engeland en Hans Hannemann uit Groningen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.

Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


​Sessies  met van Levi Parham uit Oklahoma en Gerry Wolthof

Datum:       vrijdag 03 november
Locatie:      Grand Café Java
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:    gratis


Levi Parham
Levi Parham bracht volgens de kenners met “These American Blues” één van de beste roots platen van 2016 uit. Een plaat met een heerlijke mix van soul, country en blues. Levi komt uit McAlester Oklahoma en werd met name beïnvloed door de bluesplaten van Muddy Waters die zijn vader vaak thuis draaide. Zelf noemt hij Van Morrison en Sam Cooke belangrijke inspiratiebronnen. Levi werd opgepikt door mede Okie Jimmy Lafave die de plaat in Austin produceerde voor zijn Music Road label. In maart was hij al een keer te gast in Blueprint en maakte destijds veel indruk. Op zaterdag 4 november is hij één van de namen op de affiche van het grote Take Root Festival in de Oosterpoort in Groningen en daarom ben ik zeer vereerd dat hij opnieuw mijn gast is in Blueprint.

IMG_3726.jpg

Gerry Wolthof
Gerry behoeft in Veendam en omstreken en zelfs ver daarbuiten geen nadere kennismaking. Als singersongwriter en voorman van de bands The Neil Young Mirror Band en Still Going West heeft hij zijn muzieksporen al ruim verdiend. Momenteel heeft hij met Dusty Band weer een geweldige roots band om zich heen, maar op vrijdag 3 november is Gerry solo te gast in Blueprint met gastbijdragen van Marianne van der Velde. 


Sessies met  My Darling Clementine en Hans Hannemann

Datum:       vrijdag 10 november
Locatie:      Grand Café Java
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:    gratis


My Darling Clementine
My Darling Clementine is het duo en echtpaar Michael Weston King en Lou Dalglish uit Engeland. Met hun derde  cd ‘Still Testifying?’ doen ze opnieuw de gouden tijden van de country duetten herleven. Denk dan aan Johnny Cash en June Carter, aan Porter Wagoner en Dolly Parton, aan Conway Twitty en Loretta Lynn, aan Gram Parsons en Emmylou Harris en natuurlijk aan George Jones en Tammy Wynette. Toch verkennen ze op deze nieuwe plaat nieuw territorium zoals de countrysoul uit Memphis en Muscle Shoals. My Darling Clementine laten ons voor de derde keer genieten van hun definitie van goede americana met de nadruk op country duetten.

www.mydarlingclementinemusic.co.uk  

Hans Hanneman
Het is al wat jaren geleden dat Hans Hannemann zijn eerste opwachting maakte in Blueprint. Sinds die tijd is de muziekcarrière in een versnelling geraakt. Hans is een erkende producer die in zijn analoge studio in Nieuwe Pekela al heel wat producties op zijn naam heeft staan. Vorig jaar verscheen zijn debuut cd  “Makin Up For Living’ Easy” en ging hij met zijn band (met Marcel Wolthof op drums) op toernee met Douwe Bob. Hij maakte zijn opwachting bij de Wereld Draait Door en was ook één van de optredende artiesten op Noorderslag / Eurosonic. Hans noemt als inspiratiebronnen o.a. Kris Kristofferson, Sturgil Simpson en The Jayhawks. Met name zijn donkere bariton stem wordt alom geroemd.