Nieuws

Voorlichtingsmarkt Maatschappelijke Stage Winkler Prins goed voor 13000 uur vrijwilligerswerk_MG_3359.jpg

Dinsdagavond werd de Voorlichtingsmarkt Maatschappelijke Stage gehouden in de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan 1 te Veendam. Derdejaars leerlingen van de Winkler Prins moeten voor hun diploma 30 uur maatschappelijke stage lopen. Voordat ze met hun ouders de markt bezochten, werd er in de kantine de nodige informatie verteld door Wilma Biezen van de Winkler Prins.

De voorlichtingsmarkt is tot stand gekomen door Winkler Prins en het Steunpunt Maatschappelijke stages van welzijnsinstelling Compaen. De doelstelling van deze stage is dat leerlingen nieuwe vaardigheden ontwikkelen en een bredere kijk op de samenleving krijgen.

_DSC1274.jpg

Dit jaar waren 15 organisaties aanwezig die graag de leerlingen de mogelijkheid geven om stage bij hun te lopen als vrijwilliger. De leerlingen hadden onder andere de mogelijkheid om onderhoud te plegen aan de begraafplaats in Wildervank of de helpende hand te bieden aan een verzorgingshuis of sportclub.

_DSC1286.jpg

Zeer opvallend op deze avond was dat ook ouders de kriebels kregen om vrijwilliger te worden. Dit jaar was parkstadveendam.nl ook voor het eerst aanwezig op de voorlichtingsmarkt met als doelstelling om jongeren de kans de gegeven om hun eigen nieuws te maken als jongere. De gedachtegang is, dat jongeren totaal anders denken en hun nieuws heel anders is dan dat van ouderen.

_MG_3372.jpg

Op deze avond was Gerard Martens ook aanwezig met ons videoteam om de organisaties een kans te gegeven om via video-opname een oproep te doen voor vrijwilligers voor korte en lange duur.

_DSC1296.jpg

Als jij graag vrijwilliger wilt worden of je wilt 30 uur MaS lopen bij parkstadveendam.nl, bel ( 06 422 399 88 )of mail (info@parkstadveendam.nl) ons en wij zoeken zo spoedig mogelijk contact met je op.

Fotoalbum: