Nieuws, 112

Schoolgebouw in Veendam in gevaar door boom_MG_3484.jpg

Naar aanleiding van de storm van vorige week werd het dak gecontroleerd op verstopping van de Margaretha Hardenberg school door de onderhoudsafdeling van de Scholengroep OPRON.

Tijdens de werkzaamheden zag een werknemer dat een boom bij de Margaretha Hardenberg school erg verdacht bewoog op het moment dat er wind stond. Na inspectie bleek dat deze boom, die grenst aan de praktijkschool van de Winkler Prins, in de lengte was gescheurd. Omdat er een redelijke kans bestond dat een deel van de boom zou breken en terecht zou komen op de praktijkschool, werd er hulp gezocht van een bedrijf die deze boom veilig kon stellen. Al snel bleek dat geen enkel bedrijf daartoe de mogelijkheid had wegens de vele werkzaamheden die los waren gekomen door de storm van vorige week.

_MG_3480.jpg

Na overleg met de 112 meldkamer, vond de meldkamer het gevaar groot genoeg om de brandweer in te zetten om de boom veilig te stellen. 

_MG_3401.jpg

Tijdens de werkzaamheden werd ook duidelijk dat de scheur al een tijd in de boom zat en niet direct is ontstaan tijdens de laatste storm.


Fotoalbum: