Nieuws

Cultuurweekend Cultuurwerkplaats BC47 Borgercompagnie



2017 10 Lasses KC promofoto.jpg

Vrijdagavond 20 oktober 20.00 uur :The Lasses & Katryn Claire
Voorstelling in de Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagnie 47 / entree 7,50
Reserveren noodzakelijk via:  info@metmeercultuur.nl // 06-29025092

The Lasses & Kathryn Claire: bijzondere internationale samenwerking dit jaar te horen in de Cultuurwerkplaats BC 47 te Borgercompagnie.
Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses en hun Amerikaanse vriendin Kathryn Claire. Na een toevallige ontmoeting in Mulligans Irish Bar Amsterdam besloten de drie vrouwen samen door Amerika te touren, langs de westkust van Oregon en Washington. Een Nederlandse tournee volgde al gauw. Inmiddels zijn Margot, Kathryn en Sophie al toe aan de zevende tour samen. Bij elke tour komen er nieuwe liedjes bij over het reizen, het leven en de liefde. Naast eigen werk spelen The Lasses en Kathryn Claire de mooiste traditionals uit het Ierse, Schotse en Amerikaanse folkrepertoire. De vrouwen weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Met drie heel verschillende stemmen en de klanken van viool, bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses en Kathryn Claire toegankelijk en uniek. "De vrouwelijke Crosby, Stills & Nash" zijn in de herfst van 2017 weer in Nederland te horen. De concerten vinden vooral plaats in intieme ruimtes, zodat er onversterkt gespeeld kan worden. Daardoor komt de geweldige samenzang optimaal tot zijn recht.

Zaterdagmiddag 21 oktober van 14.00 – 17.00 uur: Lintje Cultuur langs diverse presentaties in Borgercompagnie
Muziek, kunst en cultuur op 10 locaties // gratis entree.

Stichting Met Meer Cultuur (MMC) organiseert in samenwerking met diverse partners en particulieren een manifestatie van culturele initiatieven door het gehele dorp. Bezoekers kunnen een eigen pallet van culturele uitingen samenstellen uit de menukaart .

Deze zaterdagmiddag staan ze er klaar voor. Op 10 locaties hebben de deelnemers hun zaakjes goed voorbereid om de bezoekers te verwelkomen. De locaties worden aangeduid met een opvallende gele vlag en opschrift “Cultuur”  en een pijl aan de kant van de weg wijst nog eens extra de goede kant op. Ondanks een fris briesje blijkt het toch nog mooi weer te worden. Het bezoek zal langzaam op gang komen, maar daarna moeite hebben om alle interessante locaties mee te pakken.  Het aanbod varieert van diverse muzikale voorstellingen op bijzondere locaties tot openstelling van enkele ateliers. Aanvankelijk dacht de organisatie even er beter aan te hebben gedaan om deze activiteit in de zomer te organiseren, maar niets zal minder waar blijken te zijn., Zo bleek al in de eerder georganiseerde editiie van Lintje Cultuur in Borgercompagnie. 

‘Vanaf 13 uur heb ik geen moment rust gehad’, aldus Janneke Doeve die toen haar schilderijen exposeerde. Het was een komen en gaan bij Borgje van Stulpenstein op nummer 6, waar in de tuin een bramen-jam-sessie en een lekkere kop koffie werd geserveerd en bezoekers werden getrakteerd op muzikale presentaties vanuit een klein zomerhuisje. Op nummer 244 hielden de kunstenaars en therapeuten Marjan en Ewoud open huis. Froukje trakteerde er op overheerlijke hapjes. Diverse buren maar ook bezoekers uit de weide omgeving namens de kans om eens een kijkje achter de voordeur te nemen.

Ze hebben het allen bijzonder druk gehad in Borgercompagnie. Een totaaltelling leverde ruim 250 unieke bezoekers voor deze culturele presentatie van de dorpsgenoten. Gezeten aan een kop snert evalueerden de deelnemers en organisatie het “Lintje Cultuur” voor herhaling vatbaar. Gemist? Uw volgende kans is zaterdagmiddag 21 oktober.  De toegang is ook nog eens gratis. Houdt de sites van MMC (www.metmeercultuur.nl) en facebookpagina van de Cultuurwerkplaats BC47 in de gaten. Met o.a. optreden van Mankes band (zie ook mankesproject.nl)

Zaterdagavond 21 oktober 20.00 uur: De Stagemates met Tjechov’s ‘ de Beer’ .
Voorstelling in de Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagnie 47 / entree 7,50
Reserveren noodzakelijk via:  info@metmeercultuur.nl // 06-29025092

Van de Stagemates: In 2017 gaan we op herhaling! We hebben al vaak het verzoek gekregen om De Beer van Anton Tsjechov nog eens op de planken te brengen en dit seizoen is het zover! Nog één keer de hilarische ontmoeting tussen een vrijwel failliete driftkikker en een rijke, mooie weduwe die geen zin heeft om een schuld te betalen omdat ze nog in rouw is...(zegt ze..) De eenakter speelt zich niet af in het Rusland van Anton Tsjechov maar op het Groningse land rond 1900; de tijd dat rijke hereboeren neerkeken op hun straatarme arbeiders.
Zie ook: url Stagemates, optreden de Beer: https://youtu.be/CYzdBQuK8uE