Regio

Jan Loeters vertrekt als directievoorzitter bij
Rabobank Stad en Midden Groningen



Per 1 december neemt Jan Loeters als directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen definitief afscheid van de bank. Na 37 dienstjaren, waarvan zeven jaren bij Rabobank Stad en Midden Groningen, gaat hij met pensioen.

“Het moment is aangebroken dat een nieuwe generatie aan het roer gaat staan van onze mooie bank”, laat Loeters weten. “De laatste jaren hebben wij gebouwd aan een klantgerichte en sterke coöperatieve bank. Een bank die zich bewust is van de snel veranderende wereld om haar heen, zoals kunstmatige intelligentie, robotisering en Internet of Things. Ook al verandert de wereld snel om ons heen, persoonlijk en dichtbij blijft belangrijk. Dat is waar wij als Rabobank voor staan! Met onze marktteams in Groningen, Haren, Veendam en Hoogezand investeren wij in onze klanten en haar omgeving. Met een trots gevoel neem ik afscheid van deze mooie bank en ga ik mij richten op een aantal persoonlijke ambities, zoals commissariaten in de zorg en het onderwijs, en het bemiddelen tussen Italiaanse -en Nederlandse bedrijven. Daarnaast vind ik rietdekken een prachtig ambacht. Daar wil ik nauw betrokken bij raken.”

“Wij vinden het jammer om afscheid te nemen van Jan,” vertelt Joop Boertjens, voorzitter van de raad van commissarissen. “Jan heeft Rabobank Stad en Midden Groningen mee opgebouwd en heeft een groot aandeel gehad in de goede positie waarin de bank nu verkeert. Het sterker maken van de bank en haar omgeving vanuit de coöperatieve gedachte, dat is waar Jan voor staat. Een woord van dank is zeer op zijn plaats. Ik wens Jan alle goeds.”

De nieuwe opvolger van Jan Loeters is inmiddels bekend. Bert Roman, nu directievoorzitter van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland, neemt per 1 november het roer van hem over. Met de 53-jarige Bert Roman haalt Rabobank Stad en Midden Groningen een zeer ervaren directievoorzitter in huis.