Overslaan en naar de inhoud gaan

Vol gas over de plas Borgerswold Veendam
groter dan groots waterspektakel

Door op zondag, 17 september, 2017 - 23:20

IMG_6305.jpg

Zondagmiddag werd om 14:00 uur het startsein gegeven voor de allereerste Vol gas over de plas in Borgerswold Veendam.

Deelnemers moesten op een fiets een parcours afleggen van 25 meter over een houten vlonder over het water met een startbreedte van 70 cm en de laatste 12 meter was de breedte 35 cm. Om alles extra moeilijk te maken moest er aan de einde van de  parcours een bel worden geluid.

_MG_2787.jpg

Wethouder Henk-Jan Schmaal van Veendam mocht als eerste het parcours afleggen, dit deed hij in zijn nette pak. Blijkbaar had hij zoveel vertrouwen in zijn fietsbehendigheden dat omkleden niet noodzakelijk was. Het eindresultaat was dat Schmaal met een nat pak naar huis ging.

_MG_2906.jpg

Erik Nijkamp ondernemer van de Borgerswoldhoeve en voorzitter van Park Borgerswold Veendam had in zijn stoutste dromen niet verwacht dat er zoveel mensen af zouden komen op dit evenement. Ongeveer 30 deelnemers hadden zich aangemeld en tijdens de race meldden zich nog er een aantal deelnemers spontaan aan.

_MG_2927.jpg

Rowin Kraan (18 ) uit Veendam mag zich de eerste winnaar noemen van Vol gas over de plas. Hij bereikte in 6 seconden de eindstreep.

IMG_6300.jpg

We kunnen concluderen dat dit evenement zijn weerga niet kent. Fotograaf Bert Woltjes van de Koerier laat het volgende weten op zijn facebookpagina: Ik heb het sinds tijden niet meer zo druk gezien in Borgerswold. Alleen het "Bongelwuppen" uit de jaren 90 kan het denk ik voor wat het publiek betreft evenaren.


Overige fotoalbum.