Nieuws, Regio

Premiere theatervoorstelling 'Veenkracht' in het
Veenkoloniaal Museum in Veendam



Veenkracht.jpg

In het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen wordt op zaterdag 23 september de voorpremière gegeven van de theatervoorstelling 'Veenkracht', een productie van theaterbedrijf Maters & Roberti, onder auspicien van de stichting 'Kunst in Leven'. De premiere van 'Veenkracht' is op vrijdag 29 september in het Veenkoloniaal Museum in Veendam.

'Veenkracht' is de komende twee jaar in veel scholen, theaters, dorpshuizen en andere locaties in de veenkoloniën te zien. De muzikale voorstelling, met als subtitel 'Dansen op het veen', is geschreven door Marion en Wim Maters. 'Veenkracht' gaat over verleden, heden en vooral toekomst van de veenkoloniën. Over onder andere de glasblazers, die zich er -komende vanuit Duitsland- vestigden, waardoor grote industriële bedrijvigheid ontstond. Over het bijzondere van het gebied en de overeenkomsten met het Duitse deel. Over nieuwe kansen, samenwerken en van elkaar leren. Het is een voorstelling om jongeren te inspireren en ouderen te laten terugdenken aan de rijke historie. Een voorstelling die de bezoeker wil laten beseffen trots te zijn op het veen.

'Veenkracht' is zodanig samengesteld, dat het op veel plaatsen gespeeld kan worden. Dat het naar de bezoeker toekomt, als ooit het wagenspel. Met gebruikmaking van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van licht, geluid en video is het een dynamische voorstelling helemaal van deze tijd, over toen en straks en het traject daartussen.

Voorpremière Keramisch Museum Goedewaagen 23/9, 15.00 uur. Première Veenkoloniaal Museum 29 september , 20.00 uur. Extra voorstelling Veenkoloniaal Museum 30 september , 20.00 uur.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen is vooraf reserveren noodzakelijk. Aanmelden Museum Goedewaagen, (0599) 61 60 90, mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl / Veenkoloniaal Museum, (0598) 364224, info@veenkoloniaalmuseum.nl.

Veenkoloniaal Museum
Museumplein 5, Veendam
(0598) 36 42 20
info@veenkoloniaalmuseum.nl

Kijk voor informatie op www.veenkoloniaalmuseum.nl