Nieuws

Echtpaar Postema-Van der Meulen 65 jaar getrouwd_MG_0007.JPG

Door Bert Woltjes

Woensdag 13 september was het echtpaar Postema-Van der Meulen 65 jaar getrouwd. Dit heugelijk feit werd in familiekring gevierd in De Veenkade van Meander te Veendam waar mevr. Postema vanwege dementie al een paar jaar woont.

Mans (Harmannus) Postema (86) en Hennie Postema-Van der Meulen (86) leerden elkaar kennen in een lunchroom in de stad Groningen, de stad waar Mans geboren is terwijl Hennie in Geleen ter wereld kwam. Haar vader werkte daar in de mijnen en omdat hij werk in Groningen kon krijgen verhuisde het gezin na de Tweede Wereldoorlog naar het noorden. Mans zat in de lunchroom met de rug naar Hennie die op dat moment aan een lolly zat te likken toen Mans vroeg mag ik ook even aan die lolly likken? en zo is het contact ontstaan en na een tijdje werd er getrouwd.

Mans werkte in de stad Groningen als typograaf bij de Firma Hooitsema op de Grote Markt en Hennie werkte er als modinette bij verschillende bedrijven waar ze o.a. leren jassen maakte.

Na een tijdje kon Mans werk krijgen bij het toenmalige Europrint in Wildervank en verhuisde het gezin naar Wildervank. Later werkte hij nog bij AVEBE waar hij werkzaam was op de afdeling Public Relations. Hennie heeft nog een tijdje bij tricotagefabriek Schmidt in Wildervank gewerkt.  

Het echtpaar kreeg 4 kinderen (2 jongens en 2 meisjes) verder zijn er nog 7 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Het bruidspaar kreeg van de gemeente Veendam een grote bos bloemen en van de Koning een brief.