Overslaan en naar de inhoud gaan

Hee doe Kloune en Kameroadjes
met speciaal tintje

Door Henk Drenth op zondag, 10 september, 2017 - 13:39

IMG_2126.JPG

Zaterdag was het centrum van Veendam weer bevolkt met malle, grappige, lollige, lenige en creatieve clowns.  Voor het eerst hadden ze ook hun ‘kameroadjes’ bij zich. De Hee doe Klounedag was namelijk met de Living Statue dag samengevoegd.

Stichting Bogdike had in samenwerking met. Summerfun, Sintcentrale en Hoi Pippeloi de ‘Hee doe Kloune en Kameroadjes’ georganiseerd in Veendam.

IMG_0345.JPG

De Sintcentrale had voor de clowns gezorgd. Theatergroepen Feniks verzorgde de levende standbeelden. Het publiek vergaapte zich aan Assepoester, heksen, een verpleegster, vogelverschrikker en een serveerster. Feniks is tevens de organisatie die zorg draagt voor het standbeeldenspektakel in Rolde.

IMG_2269.JPG

Er waren ook kameraadjes meegekomen van Circus Saranti uit Leeuwarden. De bedoeling was om op het Museumplein workshops en voorstellingen te geven. Vanwege de overvloedige regen mochten ze naar een leegstand winkelpand uitwijken. De levende standbeelden stonden veilig droog in de Winkler Prins Passage. Het gaf een prachtig schouwspel, het leek een levende beeldengalerij.

De passage bleek ook zeer geschikt voor de clowns. Waar ook kinderen als clown verkleed mee konden doen! Bij Mijnnnn! Kamer, in samenwerking met Hoi Pippeloi en de Bibliotheek, deden de kleine clowns aan een spelletjesparcours mee. Schminken is voor veel kinderen ook een feest, en daar was Fun to Feest voor present. Bij de kraam van Summerfun werden eigen feestelijke ijsjes geknutseld, die ook nog eens zeer smakelijk bleken.

IMG_0141.JPG

Ook Scouting Veendam heeft voor vermaak gezorgd op het Veenlustplein. Tijdens de droge periodes werden broodjes boven het vuur gebakken, en er waren er andere activiteiten. Gelukkig had de scouting ook tenten opgezet.

IMG_2246.JPG

Voor het pas getrouwd stel Marcel en Monique Willemse gaf de aanwezigheid van de levende standbeelden een heel bijzonder tintje. Ze hadden vanwege de regen hun staatsiefoto’s in het Veenkoloniaal Museum laten maken en poseerden na afloop nog even voor het cultuurcentrum. Het was na vijven en de levende standbeelden bewogen weer naar hun basis in vanBeresteyn.

IMG_0367_2.jpg

De bruidegom riep ze erbij. De levende standbeelden bewogen als niet tevoren, ze holden naar het bruidspaar om mee op portret te komen. Het gaf veel hilariteit. "Het was een superleuk moment", aldus Marcel. Het stel kent elkaar al 6 jaar. Marcel komt uit Veendam en Moniek uit Assen. Sinds 3 jaar wonen ze in Veendam.

DSC_2811.JPG


Fotoalbum