Gorecht maatje te groot voor Wildervank zat 2

Door Jacob Kuipers

Zaterdag 9 september moest het tweede team van Wildervank (zat) in het bekertreffen aantreden tegen het tweede elftal van Gorecht. Met dien verstande dat Gorecht een klasse hoger speelde dan Wildervank. Gorecht speelt in de reserve eerste klas en Wildervank in de reserve tweede klas. En het verschil was dan ook duidelijk te zien aan de Woortmanslaan in Wildervank. Het werd dan ook een 9-0 overwinning voor Gorecht. De eerste helft was het voor de ploeg van trainer/coach Arent Blok allemaal nog om aan te zien, getuige de 2-0 voorsprong voor Gorecht. Maar in de tweede helft zakten de 'discipelen' van Blok door het 'ijs'. De bezoekers gingen in de tweede part een 'tandje' hoger spelen en de thuisclub werd 'zoek' gespeeld.

Een curieus moment speelde zich af na de thee. De doelman van Wildervank transporteerde de bal naar Wildervank-speler Kevin Kaspers en hij trapte het leer terug op zijn eigen doelman maar niet zuiver genoeg want het 'lederen monster' koos een andere richting. En zodoende werd het 3-0 voor Gorecht. Een paar minuten later greep trainer/coach Blok hard in. Hij wisselde en een paar andere troeven mochten het veld in. Deze wissel hielp helaas niet en een paar minuten later werd het 4-0 voor Gorecht. En vlot daarna 5-0 en 6-0.

Vervolgens werd het in 'sneltreinvaart' 7-0, 8-0 (was buitenspel) en 9-0 voor Gorecht. Bijna werd het nog 10-0 voor Gorecht. Maar de doelwachter van Wildervank anticipeerde prima op een schot van een Gorecht-speler. Wildervank was natuurlijk veel te hoog ingedeeld, maar ondanks dat was de werklust er wel, maar er zat niet meer in voor de hardwerkende Wildervankers. En dat siert deze ploeg, bij een tegenslag gaan ze niet bij 'de pakken' neer zitten en ze doen er alles aan om de toeschouwers waar voor hun 'geld' te geven.