Nieuws, Vrijwilligers

Vraag uw gemeente om mee te doen aan de
‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’



flyer MDH 2018-gemeenten-1.jpg

In de afgelopen jaren hebben verenigingen en stichting zich aangemeld voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ in de categorie lokale organisaties/projecten. Mogelijk waren enkelen zelfs genomineerd. Ook dit jaar worden de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ uitgereikt. De aanmeldprocedure voor lokale organisaties is echter veranderd. Uw gemeente speelt hierin nu een grote rol. Hoe gaat het dit jaar in zijn werk.

Via gemeenten
Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligersorganisaties het belangrijk vinden dat de gemeente hun werk erkent en waardeert. Daarom is ervoor gekozen dat gemeenten lokale organisaties aanmelden. Elke gemeente die iets doet aan erkenning en waardering van vrijwilligerswerk kan maximaal drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger aanmelden.

Wat verandert er nog meer?
De prijsuitreiking vindt niet langer plaats op 7 december, maar is voor deze editie op 2 februari 2018. Daarnaast komen alle aangemelde projecten in aanmerking voor de publieksprijs.

Wat kunt u doen?
Erkenning en waardering kan op veel manieren. Van het organiseren van een avond voor vrijwilligers tot het beschikbaar stellen van faciliteiten. Uw gemeente doet misschien meer dan u denkt. Laat daarom uw gemeente weten dat zij organisaties als die van u kunnen voordragen. U kunt hiervoor bijgevoegde flyer gebruiken en ze wijzen op www.vrijwilligersprijzen.nl. Hier kunnen ze organisaties aanmelden.

We kijken uit naar de aanmeldingen uit uw gemeente.