Sport

Zaalvoetbal Old Stars verrassend naar kwartfinale bekertoernooiVan onze sport verslaggever Jacob Kuipers.

ZAALVOETBAL - Afgelopen week vond de derde ronde plaats in het kader van het Jubileumtoernooi van V&Z Veendam. Er werden zes wedstrijden gespeeld; de zes winnaars plus de twee beste verliezers konden zich plaatsen voor de kwartfinales die op 23 maart worden afgewerkt. De grootste verrassing van de derde ronde was toch wel derdeklasser Old Stars dat met 4-3 wist te winnen van hoofdklasser Winkler Prins. Het was een wedstrijd met een hoog V&Z- gehalte; aan beide kanten deden spelers mee van de voormalige selectieteam van V&Z.

Het werd een pittig partijtje maar scheidsrechter Rendering voelde de rivaliteit goed aan. De ruststand was 1-1. In de tweede helft bleef het ongemeen spannend met een hoofdrol voor Old Star-speler Erik van der Laan, die met twee doelpunten een 2-3 achterstand omboog in een 4-3 overwinning.
Herman Bats was twee maal succesvol voor Winkler Prins. De wedstrijd tussen de eerste klassers HSC en VGO Alders was ook zeer spannend. HSC kwam in de eerste helft met 1-0 voor en na de wisseling van helften op 2-0. Maar VGO Alders vocht zich terug tot 2-2. Twintig seconden voor het einde scoorde Kuipers de winnende goal voor HSC.

De eersteklassers De Veenpoort-Beste Hypotheek maakten er een spannend potje van, maar het favoriete De Veenpoort trok toch aan het langste eindje met 6-5. De hoofdklassers Kampen en No Time deden wat ze moesten doen en dat was winnen. Kampen versloeg Schuur GH met 6-3 en Beste Hypotheek versloeg Broekema met 13-2 (met 7 goals van Sezer). De strijd tussen de hoofdklassers Grietje Ploug en Adam & Partners was niet spannend omdat Adam nogal wat spelers miste. Het werd 7-0 voor Grietje Ploug, met drie goals van Bijl en Vasse.

Geplaatst voor de kwartfinales:
De zes winnaars Kampen, De Veenpoort, No Time, Old Stars, HSC Sportinn en Grietjes Ploug, plus de lucky loosers VGO Alders en Winkler Prins. De loting voor de kwartfinales is dinsdagmorgen bij hoofdsponsor Keukenspectrum.

Loting:
De loting voor de kwartfinales is op dinsdag 13 maart bij keukenspectrum.
De loting voor de twee halve finales wordt op 6 april in het Indoorcentrum
(Parkstad- en Sorghvliethal) gehouden.


suggesties, tips, kritiek en nieuwsfeiten. Mail dan naar Jacob Kuipers.


Bezoek ook eens Jacob Kuipers zijn fotoboek