Nieuws

Grote Lego bouwwedstrijd Doe Museum



LEGO_00.jpg

‘Wanneer is er weer een bouwwedstrijd?’, die vraag werd vaak gesteld in het Doe Museum in Veendam. Nu het is zover van 7 tot en met 20 augustus 2018 kunnen jong en oud meedoen om het mooiste Lego kunstwerk te bouwen. De prijzen zijn: Eeuwige roem, tentoonstelling van je werk in het Doe Museum en mooie Lego dozen. Er wordt gestreden in vijf leeftijdscategorieën en let op het is dus ook voor volwassenen. Kom dus bouwen in het Doe Museum of doe mee met je thuisgebouwde creatie.

De kunst van het doen
De exposities in het Doe Museum van dit moment zijn: ‘Dicht op de huid’  van Nel Kamphuis.  Catawiki Offline met prachtig  werk van onder andere  Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt.

200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld. Een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet.

Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papier-maché, verfhuiden of Lego.

Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl
Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900 of kan er een email gestuurd worden naar info@doemuseum.nl
De openingstijden zijn: Woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is € 4,00 per persoon, vanaf 13 jaar is het tarief € 9,00.
In de vakanties is het museum ook open op maandag en dinsdag. Op nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Bereikbaarheid
Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5 in de provincie Groningen. Het museum beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. Zowel het bus- als treinstation bevindt zich slechts op 10 minuten lopen van het Doe Museum. De looproute staat op https://www.doemuseum.nl/route/ Vanaf de stad Groningen ben je met het openbaar vervoer binnen 30 minuten in Veendam.  Er zijn rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, ook is er een lift naar de eerste verdieping.