Nieuws

Sprookjes & Goocheldag in centrum druk bezocht



IMG_0357.jpg

Dit jaar had Stichting Bogdike de Sprookjesdag samengevoegd met de Goocheldag. Het paste mooi bij elkaar. Er was zaterdag kostelijk vermaak met goochelaars, sprookjesfiguren en straattheater door heel het centrum heen, waarbij ieder goed tot zijn recht kwam. Goochelaars Ted McKoy, Hilbert Geerlings en Jan Kosters hebben het publiek weer in verwondering en verbaasd doen staan.

Goochelaar Jan Kosters is voor de vierde keer Nederlands kampioen Kindergoochelen geworden. Hij vindt het leuk om het publiek elke keer opnieuw weer mee te nemen in de fantasie. En natuurlijk om ze te laten verbazen. Elk jaar heeft hij ook weer een nieuwe voorstelling met een nieuw verhaal. Hij doet het inmiddels 18 jaar waarvan 8 jaar als fulltime beroep.

IMG_0194_0.JPG

Op zijn achtste verjaardag had Jan een goocheldoos gehad. Hij vond het zo leuk dat hij flink was gaan oefenen en alle goocheldozen kocht die hij kon vinden. Sara van 8 was zaterdag ook helemaal in verwondering door de verrassende trucs van de goochelaar. Jan was al voor het vijfde jaar in Veendam, en daarmee op het vijfde lustrum.

_MG_4913.jpg

In een mooie samenwerking was Hoi Pippeloi, Scouting Veendam, de Bibliotheek, Mijnnn! Kamer en ook de Sintcentrale erbij betrokken. De laatste had voor sprookjesfiguren gezorgd, bij de scouting kon geklommen en geklauterd worden, bij Summerfun volop geknutseld, en op Sprookjesjacht met Hoi Pippeloi. En de weergoden hadden ook nog eens bijgedragen aan een drukbezocht evenement. 

IMG_0583A.jpg


Fotoalbum: