Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder zet kunstwerk Lloydsplein in werking

Door Eindredactie op donderdag, 13 juli, 2017 - 12:08

DSC_0037B.jpg

Donderdagmiddag zette wethouder Henk Jan Schmaal het kunstwerk op het Lloydsplein in Veendam officieel in werking. Het kunstwerk met waterberging is onderdeel van de reconstructie van het Lloydsplein.

Reconstructie
De reconstructie van het Lloydsplein bestaat onder andere uit een aantal verkeerskundige aanpassingen en groot onderhoud aan het asfalt. Zo worden de rijstroken smaller om de snelheid van het verkeer te verlagen. De fietspaden rond de rotonde worden breder zodat tweerichtingsverkeer mogelijk wordt. Alle afritten worden hetzelfde en er wordt een ‘rechtsafvak’ aangelegd op de aansluiting met de Van Stolbergweg.

DSC_0068.jpg

Kunstwerk
Het kunstwerk bestaat uit twee staanders van cortenstaal (Ooster- en Westerdiep) die een spiraal van roestvrij staal omarmen (Oude Ae) waaruit water valt. Het stalen kunstwerk en het water worden ’s avonds verlicht. Het is ontworpen door een medewerker van de gemeente Veendam, de heer Rob Oost. De gemeente heeft samen met specialisten het ontwerp uitgewerkt. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door regionale bedrijven, namelijk Fonteintechniek Gruppen B.V., Luttjeboer B.V., Aannemingsbedrijf Koen Meijer B.V. en A&I Kwant adviseurs & ingenieurs.