Nieuws

Sightseeing Run Veendam broez’t



_DSC1061.jpg

Tekst Jacob Kuiper

Op zaterdag 8 juli vond de vierde editie plaats van de Sightseeing Run Veendam 'Broez'n deur andermans Hoez'n plaats. Figuurlijk gezegd, door huizen, bezienswaardigheden en andere gebouwen heen. Net als vorig jaar konden de deelnemers/sters weer kiezen uit 2 afstanden. De 5 en de 10 kilometer. Meelopen met een team kon natuurlijk ook, een team mag uit maximaal 10 deelnemers/sters bestaan. En alle teamleden moeten dezelfde afstand afleggen. Dat was dus even het officiele gedeelte en nu gaan we naar de 'helden' van vandaag.

Zwetend en ploeterend kwamen ze de dag door. Ook het entertainment was aanwezig op deze sportdag. Krzyzstof Groen trad op in het gebouw van watersdhap Hunze en Aa.

IMG_0247.jpg

Deze loop loopt 'dwars door huizen heen', bezienswaardigheden en andere gebouwen heen. Voordat de hardlopers op het Raadhuisplein waren aangekomen moesten ze door een aantal obstakels zoals scholen, de Noorderpoort, UBBO Emmius en basisschool in de Manne. Vervolgens zetten Avebe, De Veenpoort, zwembad Tropiqa haar deuren open. En ze eindigden op het Raadhuisplein. Daar kregen ze een unieke Sightseeing Run medaille.

DSC_1178.JPG

Voor het gemeentehuis van Veendam voerden de dames van Qxygym een fantastische show op. Ook in de Jonkerloods was de amusementswaarde hoog. Alhoewel daar weinig publiek was deden de dames van Oxyigym hun uiterste best en haalden het 'onderste uit de kan'. Vooral de mannelijke sporters keken met 'grote' ogen naar de dansende vrouwen. Wat ook niet onvermeld mag bijven was het team van de EHBO uit Wildervank. Deze mensen verdienen een extra pluim, want als de nood het hoogst is, zijn zij de reddende 'engel'. Verder was de politiek ook present. GemeenteBelangen zette hun beste 'beentje' voort.

IMG_0216.jpg

Maar het was niet alleen rennen wat 'de klok' sloeg. Ook trapje op en trapje af kwam aan de orde. Deze hindernissen moesten ze doorstaan bij werkvoorzieningsschap Wedeka Veendam. Eerst gingen de atleten omhoog en kwamen aan bij de meubelafdeling. Vervolgens renden ze door de kantine en daarna weer naar beneden.

Sightseeing-02.jpg

Nat van zweet kwamen ze weer uit op de bagane grond, wat hun leidde naar de receptie en vervolgens zagen ze de buitenlucht weer. De leiding van Wedeka was opgelucht, want de sporters hebben zich keurig aan de regels gehouden en niks van al het glaswerk viel aan diggelen.

IMG_0286.jpg

Vervolgens gingen de langeafstandslopers/sters door de Jonkerloods, vervolgens langs de OV-bureau van Wedeka. Maar aan het eind van de loods was er weer enige beleving te zien. Vrolijk dansend en zwierend stalen de danseressen van Muziek-, dans- en theaterschool Veendam  de show. Daarna vervolgde ik mijn weg en kwam uit bij de Wildervanker brouwerij.

Sightseeing-01.jpg

Ze boden mij ook nog een biertje aan, maar dat moest ik helaas wel weigeren omdat ik aan het werk was. Daarna kwam ik bij de dames van de Turfcentrale, het voormalige elektriciteitscentrale. En dat was ook direct het eindpunt van mijn fietstocht door Veendam.

IMG_0327.jpg

Video zondag of maandag verwacht


Fotoalbum.
Mediapublicatie: