Nieuws

Klimbos Veendam door wethouder Schmaal
officieel geopend Inclusief video



Donderdag is aan het eind van middag door wethouder Henk Jan Schmaal officieel het Klimbos Veendam geopend. Dit deed hij door met een zip-line over het water naar een eilandje te roetsjen en via een touwbrug weer terug te keren. Schmaal heeft tijdens een vrijgezellenfeest een keer eerder een klimbaan gedaan. Maar voor de openinghandeling werd hij door twee instructeurs goed geïnstrueerd. Ondanks dat het regende vond hij het goed te doen.

DSC00012.jpg

Het klimbos is gerealiseerd aan de voormalige toegangsweg naar de vuilstort. De Veendammer ondernemers Wouter van Riet en Sievert Uneken zijn begin 2016 met Borgerswold-Experience gestart. Uneken was met het initiatief voor deze plek gekomen. Tijdens de Pinksterdagen was het klimbos voor het eerst open. “Maar we zijn nu echt los. Wethouder Schmaal heeft veel betrokkenheid gehad. Er was veel contact met de gemeente en in een prettige samenwerking is een mooi project gerealiseerd”, verteld Sievert. “In het recreatiegebied een heus klimbos met 3 uitdagende routes voor alle leeftijden. Met keuzemogelijkheid uit 3 gevarieerde klimroutes voor een heerlijke uitdaging waar jong en oud van kan genieten”.

C0029T01.jpg

“Aanvankelijk was het de bedoeling om een klimpark te realiseren achter de waterskibaan. Maar er kon geen exploitant voor worden gevonden”, verteld Schmaal. Men heeft eerst gekeken of het paste met de andere plannen voor het realiseren van verblijfsrecreatie. Het mocht niet gaan conflicteren, maar er kan juist een hele mooie mix uit ontstaan. In januari 2016 kon met de realisatie van het klimpark worden begonnen.

IMG_0038.jpg

Sievert Uneken is heel blij met de bezoekersaantallen. “Mensen hebben ons gevonden. De reacties op de Facebook-site zijn unaniem positief. Het is een pittig traject, maar dat hoort erbij”. De komende weken is er een mooie planning vol met klim en Paintball arrangementen. Er zijn ook contacten met campings om dagjesmensen te trekken. Uneken ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet.


 
Fotoalbum: