Nieuws

Dubbelspel Tennisclinic voor 55 plussers



IMG_0199.jpg

Bij de tennisvereniging Clias in Wildervank maakten senioren vanaf 55 jaar woensdagmiddag kennis met tennis en leerden ze het dubbelspel. Na een korte warming-up werd in een spelvorm begonnen met het oefenen van de basisslagen. De clinic werd op de tennisbanen van Sportpark Wildervank gegeven onder leiding van Kevin de Haan van Team Sport Veendam.

IMG_0007.jpg

De basistechniek was minder belangrijk. Het belangrijkste was de tennisbal naar elkaar toe kunnen spelen waarbij het plezier centraal stond. Na de pauze werden er wedstrijdjes gespeeld met steeds wisselende partners.

De tennisclinic was door de gemeente georganiseerd in samenwerking met tennisvereniging Clias en  werd voor het eerst gegeven. Kevin de Haan is zelf ook lid van de tennisvereniging. “Het is heel leuk om zien hoe ze al redelijk met elkaar tennisten”, verteld hij.

DSC_0377.JPG

De clinic levert tweezijdig voordeel op. De vereniging krijgt er naast de 65 tot 70 leden mogelijk nog wat meer bij, en is het een middel om senioren in beweging te krijgen tijdens een gezellige middag. Onze kersverse fotograaf Akram Darwish had zijn camera eens afgegeven om ook eens een tennisracket ter hand te nemen.

Hilariteit was er ook toen op deze warme middag onverwachts de sproei installatie, voor het bevochtigen van de tennisbanen, aanging.


 
Fotoalbum: