Nieuws, 112

Weer bestuurder uit de bocht Sorghvlietlaan Veendam



_MG_0020kopieA.jpg

Kijk uit voor bocht Sorghvlietlaan

Al geruime tijd is het bekend dat automobilisten uit de bocht vliegen op de Sorghvlietlaan in Veendam met de nodige schade aan hun voertuigen. En in de  meeste gevallen gaat het om de bocht ter hoogte van de Skagerrak.

Bij navraag bij de politiewoordvoerder blijkt dat hun registratiesysteem geen zorgelijke meldingen staan zodat er daadwerkelijke moeten worden ingegrepen.

auto-lantaarnpaal 1.jpg

Een gemeentewoordvoerder liet de redactie het volgende weten per e-mail:

Er zijn bij de gemeente geen geregistreerde meldingen bekend, maar ik heb wel begrepen dat de situatie Skagerak/Sorghvlietlaan wordt betrokken bij een veiligheidsscan die op dit moment in onderzoek is. Misschien kun je de politie nog benaderen in verband met meldingen?

_MG_0001.JPG

Vandaag verscheen het onderstaande bericht op het internet die toch erg zorgelijk is.

Tja het begint eentonig te worden, maar gisteravond was het weer raak in de bochten van de Sorghvlietlaan bij de benzine pomp.
Ik kreeg omstreeks 23.40 een melding. Ben gelijk in de auto gestapt en legde het tafereel vast. Het bleek om een Suzuki Swift te gaan de in een slip was geraakt en de stoeprand had geraakt en daardoor ging de airbag eruit en kon de bestuurder uit Borgercompagnie gelijk niets meer zien, maar hij wist de auto veilig aan de kant te krijgen. Volgens de bestuurder reed hij ongeveer 50 km, maar het wegdek was wel weer door de regen glad geworden. Even later stond ik met de agenten te praten en opeens hoorden we achter ons het geluid van een slippende auto in de bocht verder op. Deze bestuurster uit Veendam wist niet hoe ze het had want ze vloog met de auto het terrein van de benzine pomp op. Ze kwam er met de schrik vanaf en een kapotte velg + band. Gelukkig raakte ze niet de pompen zelf anders was het heel anders afgelopen en had de brandweer er wel bij moeten komen. (Daarom stond ik er als fotograaf heerlijk alleen) Even later kwam er wel een busje met aanhangwagen van de gemeente aanrijden.

_MG_0035.JPG

De medewerker van de gemeente spoot het wegdek schoon met een of andere schoonmaakmiddel. Of het daarmee opgelost is betwijfel ik. Ter plekke besloten de beide bestuurders om de gemeente aansprakelijk te stellen, mede op advies van de aanwezige agenten. 3 maand terug ben ik zoals wellicht bekend zelf uit de bocht gevlogen op dezelfde plek. Volgens de agent die ik sprak kon ik het alsnog aan kaarten bij de gemeente. Ik roep hierbij dan ook iedereen op die ook uit de bocht is gevlogen op de Sorghvlietlaan in Veendam, zich te melden bij de gemeente en wissel gegevens uit, want samen sta je sterker. We moeten als burgers de gemeente er op wijzen dat ze nu eindelijk serieuze stappen moeten ondernemen om wat aan deze situatie te doen. Ja ik weet het wel nu krijg ik weer heel wat mensen over mij heen die zeggen rij dan niet zo hard, maar deze beide bestuurders verzekerden mij dat ze helemaal niet te hard reden, maar plotseling geen grip meer hadden en uit de bocht vlogen en ik kan dat als ervaringsdeskundige beamen. En ja het heeft met regen en een glad wegdek te maken en uiteraard ook de snelheid, want als je 30 zou rijden gebeurde er wellicht niets. Dus gemeente zet er als eerste maar eens een waarschuwingsbord neer met de tekst: PAS OP GLAD BIJ NAT WEGDEK !. Deze verkeersbordenborden kom ik als regelmatige weggebruiker wel vaker tegen. En ga daarna eens bij regen het wegvak afzetten en ga testen uitvoeren, misschien kom je er dan achter wat er echt aan de hand is. En nee mensen het licht denk ik niet aan benzine resten van de TANGO hoewel je het ook weer niet kan uitsluiten maar in andere bochten in de Sorghvlietlaan gaan er ook bestuurders onderuit.

Fotoalbum: