Nieuws

Supermarkten actief bij intocht avondvierdaagse Veendam (video)



_DSC0054.jpg

Vrijdagavond werd de avondvierdaagse afgesloten met de feestelijk intocht die af en toe gepaard ging met een regenbui. Het deerde de lopers niet. Acht muziekkorpsen uit de regio en met draaiorgel Zwarte Dorus voorop vertrokken de lopers vanaf de Winkler Prins naar de finsich bij de Sorghvliethal.

Volledige video versie maandagmorgen verwacht.

Supermarkten
Coop Muntendam kwam met een bus en aanhanger met 2000 tassen met daarin een flesje water, een koekje, een appel en een krentenbol. ‘Wij hadden twee weken geleden gevraagd aan de organisatie hoeveel lopers er kwamen, de verwachting was 2000. Het werden er uiteindelijk 2500. Daarom hebben we er voor gekozen om eerst de kinderen te voorzien van een gevulde tas. De Poeisz deelde aan de J.G. Pinksterstraat een appel uit. Donderdagavond heeft Albert Heijn Autorama bij de Parkstadhal de lopers getrakteerd op een banaan. Een leuk gebaar van de ondernemers om de lopers en de wandelsportvereniging Veendam op deze manier te ondersteunen.

IMG_5757.jpg

Verkeersregelaars
Voor de verkeersregelaars was het een rustigste week. Helaas komen ze wel ieder jaar weer automobilisten tegen die hoe dat ook willen doorrijden bij een tijdelijke afzetting.

IMG_9657.JPG

EHBO
Na de afloop van de intocht zitten de EHBO’s nog even gezamenlijk bijeen in de Parkstadhal. Op de de vraag hoeveel blaren ze deze week hebben doorgeprikt is het antwoord dat dit op een hand te tellen is. De meest vervelende incident was op donderdagavond toen enkele mensen zijn geprikt door bijen. Later bleek dat op de route een bijennest zat.

IMG_5729.jpg

Al met al kunnen we concluderen dat de avondvierdaagse weer een groot succes is geweest. In 2018 wordt de avondvierdaagse gehouden van 11 t/m 15 juni.


Fotoalbum: