Nieuws

Leerlingen Winkler Prins Veendam
brengen seniorenzorg in de praktijkWP vmbo en vovo 4.JPG

Activiteitenochtend brengt ouderen en jongeren dichterbij elkaar

Leerlingen van vmbo 3 Zorg & Welzijn kregen dinsdag 13 juni bezoek van een groepje ouderen van de VOVO. Ze hadden een gevarieerd programma samengesteld voor de senioren.

De dames en heren konden kiezen uit sjoelbakken, bingo, of een hand- en nagelbehandeling. Daarna stond er een lekkere paella voor hen klaar het eigen ‘oefen-restaurant’ van Winkler Prins.

WP vmbo en vovo 4_0.JPG

De VOVO is de opvolger van ANBO Veendam-Menterwolde en heeft als doel het voorkomen van sociaal isolement en eenzaamheid bij senioren. Dit doen ze door allerlei activiteiten te organiseren, zoals deze ochtend op Winkler Prins. Wie wil meedoen, meldt zich aan. Het fonds ANBO Dichtbij steunt de activiteiten financieel.

"Voor de leerlingen is dit heel leerzaam," vindt docente Tineke Kok. "Een deel van hen zal uiteindelijk werk vinden in de ouderenzorg en tijdens deze ochtend merken ze dat er verschil zit tussen leren uit de boeken en het werk in de praktijk. Meestal kletsen de leerlingen je de oren van het hoofd, maar nu zijn de meeste toch een beetje verlegen!" De verlegenheid ging tijdens het nagels lakken en sjoelen echter snel over.

WP vmbo en vovo 6.JPG

Over twee weken komt de volgende groep VOVO-ouderen voor een activiteitenochtend en lunch naar Winkler Prins.