112

Gaslek complex Waterborgh Molenstreek Veendam
Bewoners geëvacueerdWhatsApp Image 2017-06-15 at 11.47.02.jpg

De brandweer van Veendam heeft donderdag rond 12:10 uur tientallen mensen geëvacueerd uit een appartementencomplex Waterborgh aan de Molenstreek in Veendam en een naastgelegen pand wegens een lekkende gasleiding in de Waterborgh. De bewoners werden met een bus naar Hotel Parkzicht gebracht waar ze tijdelijk werden opgevangen. 

IMG_2592.JPG

Het lek ontstond doordat een monteur in de kelderruimte tijdens het aanleggen van een kabel in wooncomplex de Waterborgh per ongeluk de gasleiding raakte, zo meldt Dagblad van het Noorden.

Volgens woordvoerder Anna Cornelis van de brandweer was er sprake van een ernstige situatie. 'Het was technisch niet één, twee, drie mogelijk om de hoofdtoevoer van de gasleiding naar het appartementencomplex af te sluiten. Daardoor is het gas meer dan een uur door in het complex gestroomd, laat Cornelis aan RTV Noord weten. 

IMG_2606.JPG

Er werd opgeschaald naar GRIP 1 om de hulpverlening vanuit de verschillende diensten goed te kunnen coördineren. Bij GRIP1 gaat het om een incident waarbij goede afstemming tussen de hulpdiensten noodzakelijk is. De officieren van de verschillende diensten, brandweer, politie en ambulance/GHOR, vormen samen met een persvoorlichter van de politie en een voorzitter het Commando Plaats Incident (CoPI).

150617gaslek veendam004.jpg

Rond 16:00 uur was de brandweer de situatie meester en kon een deel van de geëvacueerden terug naar huis. De bewoners van appartementencomplex Waterborgh mochten rond 17:00 uur hun woningen weer betreden.

Fotoalbum: