Sport

Wildervank A1 promoveert naar de hoofdklasse



20170611_Wildervank_A1_00.jpg

Door Jacob Kuipers

Wildervank JO19-1 en SJO DVC JO19-1 speelden in Froombosch de finale wie er komend seizoen in de hoofdklasse gaat spelen. Wildervank A1 moest winnen om komend seizoen in de hoofdklasse uit te komen. En SJO DVC A1 was er alles aan gelegen om in de hoofdklasse te blijven. Maar dan moest SJO DVC wel winnen van Wildervank. Maar zover is het niet gekomen want Wildervank, met een groote supportersschare achter zich, bleek na 90 minuten spelen toch de sterkste. Met een 4-2 overwinning gingen de feestvierende Wildervankers weer naar huis. Door deze zege komt Wildervank komend seizoen uit in de hoofdklasse.

Na afloop sprak ik even met de scheidende oefenmeester Jos Kuiper. Kuiper wordt volgend seizoen de nieuwe leidsman van Wildervank (zat). Hij vond dat Wildervank niet het spel op de mat legde wat hij voor ogen had. Maar dat had kennelijk met de druk te maken. Ook voor volgend seizoen hoeft de nieuwbakken hoofdklasser zich geen zorgen maken want er staan weer enige aanstormende talenten van de club te dringen om zich in het 'elite' gezelschap te mengen.

Wildervank-speler Martijn Jager begreep precies wat er op het spel stond deze middag. Hij mocht een vrije trap nemen en maatje Marco Poot schrampte de bal. Het was weliswaar een 'speldenprik' maar de 'toon' was gezet. En het was net of de 'duvel' er mee speelde want Peter Panjer schoot de 1-0 binnen voor Wildervank A1. Alhoewel de roodhemden op voorsprong kwamen had DVC het betere spel. Maar dat deert de supporters van Wildervank niet en gingen massaal uit 'hun dak'. De aanhangers van Wildervank waren met een afgeladen dubbeldekker naar Froombosch gekomen om hun ploeg te ondersteunen.

20170611_Wildervank_A1_01.jpg

Na twintig minuten spelen ging het helemaal mis bij de A1-junioren van Wildervank. Aan de rechter kant van het veld kwam Mark Menting in de problemen. En DVC-speler Bram Geurtsen scoorde de 1-1. Na een half uur spelen zat Wildervank weer aan de goede kant van de score. Een combinatie tussen Saviero Swol en Marco Poot werd verzilverd door laatst genoemde: 2-1. Alhoewel Wildervank op voorsprong stond had DVC het beste van het spel maar de ploeg van oefenmeester Kuiper kreeg de betere kansen. Saviero van Swol kreeg een 'dot' van een kans en open voor de 'kooi' van DVC mistte hij.

Je kon er op wachten dat DVC sterk uit de startblokken kwam voor de tweede helft. En de 'visitekaartje' kwam als snel van de voeten van DVC-speler Rick Haan, die de lat raakte. En een 'gewaarschuwd mens' telt dus voor twee. Wildervank schrok heel even en daarna trokken ze weer ten strijde. Er volgde een sublieme aanval via Peter Panjer die het leer naar Roy ter Veer transporteerde en die de stand naar 3-1 schoot voor Wildervank. In de 75ste minuut volgde een vrije trap van Wildervanker Saviero van Swol en het 'lederen monster' ging rakelings naast de 'kooi' van DVC.

Daarna gooide DVC alle 'registers' open en speelden dus met 'vuur'. Ze moesten wel want anders werd het zo en zo een verloren avontuur. DVC ging dus met 'man en macht' en de aanval en bezegelden zelf hun eigen lot. Bijna was het Wildervanker Rowin Kraan die een grote mogelijkheid kreeg maar zijn inzet had niet het gewenste resultaat. En de 61ste minuut werd het 4-1 voor Wildervank door Saviero van Zwol die de bal zo in het lege doel kon tikken. En drie minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Van der Singel werd het 4-2.