Overslaan en naar de inhoud gaan

Een bijzondere studiogast Gedeputeerde Marc Calon (PvdA)

Door op dinsdag, 27 februari, 2007 - 23:10


Gedeputeerde Marc Calon en presentator Wim Dussel

Van Radio Parkstad presentator Wim Dussel

Afgelopen Zaterdag 24 februari had Radio Parkstad een bijzondere gast. Gedeputeerde Marc Calon (PvdA) van de Provincie Groningen was een uur beschikbaar om live het tweede uur van Actua te vullen.

Dat bezoek was natuurlijk niet zomaar. Het diende ergens toe. Calon heeft bedacht dat hij via de lokale omroepen op een plezierige manier in een paar week heel veel luisteraars kan bereiken om zijn politieke boodschap over te brengen. Vanuit de intimiteit van de Radio studio kan dat prima, zoals zaterdag bleek.

Marc Calon is een gezellige gast die met gemak een uur weet te vullen. Pratend en met zijn eigen muziekkeuze was het uur zomaar voorbij.

Natuurlijk heb ik deze politieke voorman het vuur na aan de schenen gelegd om zicht te krijgen op de politieke keuzes van de PvdA.

Vlot en helder wist hij die keuzes te verwoorden. Om het aantal vragen zat uw presentator van Actua niet verlegen, want er waren veel zaken om er een vraag over te stellen:

* Komen er grote dozen ( industrie) langs de snelweg?

* Krijgen we weer wat meer oog voor het behoud van het landschap?

* Waarom moeten we eigenlijk voor de staten naar de stembus?

* Wat doet de Provincie voor ons? * Blijft het openbaar vervoer (treinen) een puinhoop?

en last but not least: Wanneer kunnen veendammers met de trein naar Groningen?

Kortom gesprekstof genoeg voor een gedeputeerde die o.a openbaar vervoer en ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft.

Welke gedeputeerde volgt?