Nieuws, Sport

Zaalvoetbalvereniging V & Z Veendam 60 jaar



IMG_0042.JPG

Door Jacob Kuipers

Zestig jaar geleden werd de veld- en zaalvoetbalvereniging V&Z in het leven geroepen. Het eerste fluitsignaal klonk in 1957 toen er werd gestart met 8 teams in de bedrijven-competitie. En 60 jaar later is het ledenbestand tot grote hoogtes gegroeid. En deze stijging zorgde ervoor dat het ledenbestand nu op 900 zit. Maar de kick-off was op 23 mei 1957. Vrijdagavond 19 mei werd dat gevierd met een receptie in de Wildervanckhal.

Tijdens de receptie werd aan het hooggeëerd publiek ook een special guest op het 'toneel' gebracht. Dat was niemand minder dan Evert Baptist. En hij ging met ondergetekende van Parkstadveendam ook nog even op de foto. Het was een drukte van belang om het bestuur de handen te schudden. Ik zag namens de KNVB Gerard Bults, voormalig elftalleider van BV Veendam. En namens de gemeente Veendam was wethouder Henk Jan Schmaal aanwezig.

IMG_0083.jpg

Danny Bats is erelid geworden. Cees Meidam en Desmond Dijk werden gekroond tot lid van verdienste van V&Z. Desmond Dijk kreeg een dinerbon en Cees Meidam kreeg een pet.

Het eerste fluitsignaal klonk in 1957 toen er werd gestart met acht teams in de bedrijven competitie. 60 jaar later is dat uitgegroeid tot 50 teams en nu heeft men 900 leden in hun bestand. Voorzitter Aeilt Hassing is elf jaar voorzitter en al 30 jaar scheidsrechter van V&Z. Hij is lid sinds de zomer van 1970. Toch een mooi lijstje voor de gemeente Veendam om deze man ook een keer in het 'zonnetje' te zetten. Want hij verzet 'bergen' werk voor de club.

Het zaalvoetbalseizoen is ten einde. In september begint het seizoen 2017-2018 weer. Maar wil je in de tussentijd toch nog even 'lekker ballen', dan is dit evenement van Beach Soccer Blauwestad een leuke optie voor je. http://www.beachsoccerblauwestad.nl 
De zaalvoetbalteams die bij V&Z zijn aangesloten kunnen meedoen op zaterdag (heren/dames), en anders eventueel op vrijdagavond (bedrijvenkampioenschap).

Fotoalbum: