Regio

De-blik-opener van Anneke Duit voor verandering



IMG_0007.jpg

Sinds oud-wethouder Anneke Duit van Pekela uit de politiek is heeft ze tijd voor andere dingen. Ze heeft het schilderen weer opgepakt, en stond er zelfs voor het eerst mee op een markt. Ook geeft ze oude spulletjes een tweede leven met het decoratief beschilderen. Anneke ziet dit een beetje in het verlengde van haar vroegere portefeuille milieu. Op de Hippiemarkt onlangs in Veendam werden een aantal prachtige werken getoond. En liet ze eigentijds geschilderde woonaccessoires zien.

Tegelijk met de woonaccessoires bracht Anneke haar nieuwe interieurstyling bedrijf ‘De-blik-opener’ onder de aandacht. Het is nog zo nieuw dat het daarmee een primeur was.  

Met ‘De-blik-opener’ gaat ze zich onder meer bezig houden met huisstyling, iets dat ze vanaf haar 17e altijd al had willen doen. Met een interieurstyling wordt een heel andere sfeer gecreëerd, met meer warmte en gezelligheid. Ook kan zij met de blik van een potentiële koper een huis gaan bezichtigen, en praktische tips en stylingadviezen geven. Met het up to date maken van een woning kan dit ook helpen bij een vlugger verkoop.

De-blik-opener staat ook voor mensen helpen met anders gaan kijken naar hun persoonlijke situatie. Anneke wil graag personen, groepen en organisaties die met een veranderingsproces bezig zijn, en het besef of gevoel hebben dat het in hun situatie vast zit of stagneert, gaan begeleiden. Ze wil een adviesbureau gaan oprichten voor het coachen van mensen bij veranderingsprocessen. Als wethouder had ze naast milieu ook onderwijs, welzijn en jeugdzorg in haar portefeuille. Met haar opgedane ervaring denkt ze mensen daarmee verder te kunnen helpen.

IMG_0289.jpg

Als filosoof en kunstenaar wil Anneke mensen die het graag anders willen, en daarvoor een blik van buitenaf wensen, een ander perspectief gaan bieden. Wanneer  iemand twijfelt over zijn huidige werk, of problemen op de werkvloer heeft. Als filosoof kan ze mensen een eindje op gang helpen wanneer iemand worstelt met een zingeving of levensvraagstuk. Een reorganisatie stagneert en men kan er de vinger niet opleggen. Een organisatie wil een breed gedragen visie opzetten of klantgroepen erbij betrekken. Er is in een organisatie behoefte om een team in beweging te krijgen richting een bepaalde visie of koers. Mits mensen geen therapeutische hulp zoeken kan zij behulpzaam zijn.

De-blik-opener maakt los wat vast zit. Haalt eruit wat erin zit. Brengt ruimte in denken en doen.

Daarnaast wil Anneke met professionele begeleiders en coaches vijfdaagse creatieve workshops gaan houden. Met daarin een combinatie van bewustzijnactiviteiten zoals yoga en mindfulness. Overnachtingmogelijkheden daarbij worden op de Boerencamping Wel Wait aangeboden.

Anneke is geen stilzitter. Ze heeft nog meer onder de noemer van De-blik-opener. Het staat ook voor het leren verruimen van de zintuigen en de blik verruimen. Dat kan prima tijdens een architectenroute. Er is veel mooie architectuur in de gemeente Pekela. Natuurgebieden met bos, weiland en het Heeresmeer worden daarin ook opgenomen.

IMG_0021.jpg