Nieuws

Ooievaars gespot in Veendam en Borgercompagnie



IMG_5564.jpg

Maart 2015 meldde Wim Dussel dat hij een ooievaar had gezien in een boom bij zijn buurman verloskundige Tom Bus in Borgerspark. Hij vroeg zich toen echt af; zouden ooievaars dan toch…!!

Dit weekend  zijn er twee ooievaars gespot aan de Veendammerweg ter hoogte van Borgerswold, maar ze werden ook gezien in Borgercompagnie.

IMG_5560.jpg

Een inwoner van Borgercompagnie heeft een dierenweide en daar staat al enkele jaren een hoge paal met daarop een nest. Na jaren wachten blijken de ooievaars sinds een maand of twee gebruik te maken van dit nest. De eigenaar van de dierenweide was niet thuis maar zijn buurman kon ons dit vertellen. De ooievaars zijn vooral in de ochtend en in de avond op het nest te vinden.

IMG_5570.jpg

Fotograaf Bert Woltjes van de Koerier laat het volgende weten op zijn Facebook: En ja dan is het na 5 keer proberen eindelijk gelukt, vanmorgen om 9 uur zaten ze er allebei. Als fotograaf moet je geluk en geduld hebben om dit te kunnen fotograferen. Nieuwsgierig geworden, bezoek dan eens de pagina van Bert, er staan prachtige foto’s op van ooievaars op hun nest.