Nieuws

Lutje processie The Passion Veendam groot succes
Video en foto'sIMG_7104.jpg

The Passion in Leeuwarden werd donderdagavond op de televisie door miljoenen mensen bekeken. Nog eens duizenden mensen kwamen in Leeuwarden live naar het spektakel kijken. In Veendam was een Lutje Passion. Enkele honderden mensen kwamen naar de Grote Kerk om de processie te lopen door het winkelcentrum Veendam, die eindigde bij Hotel Parkzicht waar men gezamenlijk de TV uitzending kon bekijken.

Hoofdorganisator Maikel-Owen van Deest vertelde woensdagavond in de TV uitzending van RTV-Noord dat er tussen de 500 en 1000 mensen werden verwacht om de processie te gaan lopen. Volgens diverse bronnen waren er zeker 500.

Donderdagmiddag was het nog even spannend. Een gemeenteambtenaar ontdekte dat er alleen melding was gedaan van het evenement, wat voldoende is als er maximaal 100 mensen worden verwacht. Gelukkig was de organisatie in staat om snel het veiligheidsplan bij te stellen zodat er als nog een vergunning kon worden afgegeven.

Voor aanvang van de processie nam Van Deest nog even de spelregels door met de deelnemers. Wethouder Henk Jan Schmaal wenste ze een succesvolle avond toe. Met telkens een nieuwe groep van acht dragers werd een kruis van 3 bij 2 meter door het centrum gedragen. Zanger Rob Zigter uit Muntendam zong voor aanvang van de live uitzending in Hotel Parkzicht nummers uit voorgaande Passions (2011-2016).

IMG_7215.jpg

In de loop van vrijdag wordt nog een video en meer foto's verwacht.


Fotoalbum: