Veendammer jeugdjudoka's scoren op NK

Amber Musters (brons in de -40 kg), Joost Prins (brons in de +66 kg), Lars van Oostrum (zilver in de -55 kg), Marit Kamps (zilver op European Cup Zagreb), Paulien Snijder (zilver in de -52kg) ( Foto Jolanda Bultena - jolandabultena.com )

Het is de afgelopen 2 weken een drukte van belang geweest voor de Veendammer judoschool. De judoka's van Judoschool Veendam zijn momenteel aan een wel erg sterk seizoen bezig. Vorig weekend wisten de jeugdjudoka's -15 jaar maar liefst 4 medailles te behalen op het Nederlands Kampioenschap -15 jaar. In Tilburg behaalden Lars van Oostrum en Paulien Snijder een enorm goede tweede plaats. Met prachtige punten behaalden zij beiden de finale. Na zeer spannende wedstrijden behaalden zij na een verlenging de tweede plaats. Brons was er voor Amber Musters en Joost Prins. Beide judoka's wonnen zeer overtuigend hun wedstrijd om de derde plaats.

Op hetzelfde moment kwamen Sarah Hector en Marit Kamps in actie in Zagreb voor een European Cup. Sarah maakte een prima debuut maar wist haar wedstrijd niet te winnen en was uitgeschakeld. Marit Kamps wist met gevarieerd en goed judo de finale te bereiken. Deze ging helaas nipt verloren waardoor zij een knappe tweede plaats behaalde.

Naast deze prachtige resultaten werden er afgelopen weekend ook nog eens goede prestaties geleverd op het districtskampioenschap -18 jaar. Judoteam Veendam wist daar een record aantal medailles te behalen en gaat met maar liefst 17 judoka's naar het NK op zaterdag 8 april.