Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud Veendam voetbalt voor Johan Schokker Foundation

Door op zondag, 19 maart, 2017 - 15:22

IMG_6590.jpg

Door Berry Harms, Gerard Martens, Jacob Kuipers en Willem van der Werf

Ze straalden niet alleen op de roemruchte Langeleegte maar ook in de Parkstadhal in Veendam. En terecht want de oud-voetballers wilden graag de jongere garde voetballers een podium bieden voor een carriere als betaald voetballer. En de tegenstander was uitzendbureau Werkmax.

Een selectie van oud-Veendam spelers trok de kicksen weer aan (maar dan zonder noppen) en zette zich in voor de John Schokker Foundation.

Deze Foundation is dit jaar opgericht en heeft tot doelstelling om jeugdige sporters in met name de provincies Groningen en Drenthe te faciliteren om hun sportieve droom naar de top te ondersteunen. Samen met uitzendbureau Werkmax en makelaardij John Schokker foundation maakten ze deze wedstrijd mogelijk. Het was een voetbalshow in optima forma. Zowel oud-Veendam als uitzendbureau Werkmax straalden in de Parkstadhal. En dat allemaal voor de ogen van een volle zittribune. 

Dat de 'oudjes' van Veendam het voetballen nog niet verleerd hadden was in dit duel wel te zien. En je kon ook zien dat Werkmax in de eerste part een goede partij voetbal op de mat legde. Getuige de 4-0 ruststand voor Veendam. 

De oud-profs konden elkaar makkelijk vinden en de bal werd telkens één keer geraakt. Op dat moment kon Werkmax Veendam nog wel redelijk bijbenen. En kreeg ook wel mogelijkheden om te scoren. Maar na de thee was het verzet gebroken. En dat Veendam de wedstrijd naar zich toe trok was niet zo verwonderlijk. De eindstand werd 12-0.

Na afloop werden beide ploegen voor de ogen van de pers op de foto gezet. De Veendammer helden van de De Langeleegte waren: Arjan Ebbinge, Gerard Wiekens, Marnix Kolder, Arjan Blaauw, Ronnie Pander, Erwin Buurmeijer, Angelo Cijntje, Lucien Sahetapy en Richard Vennema. Coach Azing Griever en speler Armand Mac Andrew waren niet aanwezig.