Nieuws

Groningse Latin band Los Cascos brengt nieuwe single uit



band Los Cascos - Foto 1.png

De Groningse Latin band Los Cascos, met heeft medio februari tijdens een live interview op RTV Noord z’n tweede single, getiteld ‘Verliefd’ gepresenteerd. Na het succes van hun eerste single ‘Tu Tierra’ vond de band het hoog tijd voor een nieuwe single. ‘Tu Tierra’ heeft in de zomer van 2016 tien weken in de Noord9 van RTV Noord gestaan en is door de luisteraars verkozen tot dé zomerhit van 2016. Ook diverse andere radiozenders draaiden regelmatig het nummer. 

De nieuwe track ‘Verliefd’ is een luchtig, opzwepend nummer met een eigen sound, dat de luisteraar meevoert in zomerse sferen. De Spaanse strofen worden afgewisseld met een Nederlandstalig refrein dat gemakkelijk in het gehoor ligt.

Los Cascos is gevormd rondom de uit Colombia afkomstige zanger/componist Oscar Molina (alias El Capitan). Momenteel werkt de band, met daarin o.a. de Veendamse zangeres Willemijn van Selling en drummer Djai-Mac Wolthof, aan z’n eerste album bij Audio Studio de Fabriek in Veendam onder begeleiding van Dik Pomp, naast producer tevens professioneel muzikant en drummer van Melrose. Dit album zal bestaan uit popmuziek, gemixt met verschillende Latijns-Amerikaanse ritmes. Elk nummer heeft een eigen, uniek geluid, kenmerkend voor deze band. 

Meer informatie over de band is te vinden op www.loscascoslatin.com.