Zaalvoetbal V&Z Veendam - week 8

Inmiddels hebben zich voor het jubileumtoernooi 27 teams opgegeven en dit toernooi gaat binnenkort van start. Het toernooi wordt gespeeld i.v.m. het 60-jarig bestaan van V&Z Veendam dit jaar. De competitie begint aan de laatste weken en binnenkort zal de eerste kampioen ook bekent zijn en ook de teams die gaan degraderen. Voor volgend seizoen kunnen nieuwe teams zich inschrijven en ook spelers die geen team hebben of kunnen vinden mogen zich aanmelden. Daarnaast gaat V&Z zelf ook met een team beginnen.

Hoofdklasse
Deze week werd er weer volop gespeeld in de competitie en er waren toch wel weer een paar verrassingen te zien. In deze klasse werd één wedstrijd wedstrijd gespeeld en Sportplein won met 6-3 van Clias/van der Laan verzekeringen.

Eersteklasse
En deze klasse is nog steeds erg spannend en hebben nog vijf teams kans op promotie. Vorige week schreef de voorzitter dat autobedrijf Smid bewust wedstrijden ging verliezen en daar kwamen behoorlijk wat reacties op dat men dit wel aangetrokken heeft. Want nu werd er wel gewonnen en is er nog een kleine kans op promotie. Autobedrijf Smid haalde dus fors uit door met 8-4 te winnen van Beste Hypotheek. Voor autobedrijf Smid scoorden Kamst en Boog elk drie keer. Kuko Kozijnen won met 8-2 van Prins Elektro en staat tweede met een punt achterstand op MF Shipping. Sandra’s Hairstudio won met veel moeite van JS-Viro met 4-3. Door deze zege staat Sandra's Hairstudio op de vierde plek met 26 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Riklis Karto Hair en Ciseaux D’or staan er ook nog goed voor en is het in deze klasse nog niet beslist. Binnenkort staan er veel top-duels op het programma.

Tweedeklasse
Regioisolatie won met 8-4 van OLRO Workwear. De top-drie kwam deze week ook in actie. Koploper SWO Veendam won met 11-2 van Slagerij K. Nieland. Govilla Futsal won met 6-2 van Riviera United. En Calker/Heikens won in een spannende wedstrijd met 4-3 van ECH Futsal (dat zonder wissels speelde). Ook in deze klasse is het spannend wie volgend seizoen een klasse hoger mag uitkomen.

Derdeklasse
DWS/Drukkerij v.d. Kooi won met 6-2 van Euromail. En kan binnenkort waarschijnlijk het kampioenschap gaan vieren. Want het staat negen punten voor met nog vier wedstrijden te spelen. Salone di Claudia won met 4-2 van SCA Hygiene en staat nu derde met het hetzelfde aantal punten als Statusbar. Dat verrassend ten onder ging tegen Afterbeat: 4-5. Rijschool Hillenga – Kruit en Kramer werd 1-1 en door dit gelijk spel lijkt Kruit en Kramer af te haken voor promotie.

Vierdeklasse
De topper in deze klasse ging tussen GHV Vastgoed Partners (2e) en Avebe dat derde staat en moest winnen om bij te blijven. Maar Vastgoed Partners had de 'langste adem' en won met 4-1 de 'pot'. Door deze nederlaag staat Avebe nu negen punten achter met een wedstrijd minder gespeeld. En blijft Veendam Fanatics koploper met twee punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. CGKV De Kandelaar kwam deze week twee keer in actie. Het verloor woensdag met 4-3 van Fc Titanium en vrijdag werd er gewonnen met 3-1 van Piza in the Box.