Wildervank had verdedigend een off-day

Door Jacob Kuipers

Derdeklasser Wildervank heeft hun trouwe fans een vervelende middag bezorgd. In de thuisbeurt tegen Lewenborg.

De eerste helft werd nog afgesloten met een 1-0 voorsprong. Maar in de tweede helft zakten de 'discipelen' van oefenmeester Harm Hovenkamp volledig door het 'ijs'. Het leek net of ze niet meer bij de les waren en ze rommelden maar wat aan. Vooral in verdedigend opzicht was er sprake van een Off-day. Door deze 5-1 nederlaag zakten de roodhemden naar de vierde plaats op de ranglijst.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van voormalig speler, trainer en directeur van BV Veendam Henk Nienhuis. De trainer van Lewenborg vroeg daarom. En Wildervank had daar geen moeite mee. Ook voormalig doelman van BV Veendam en huidige oefenmeester van vv Wildervank Harm Hovenkamp heeft hem goed gekend.

En het begon allemaal zo flitsend voor de bewoners van de Woortmanslaan. Als een catapult schoot de rode brigade uit de startblokken. En de toeschouwers gingen er eens goed voor staan want aan hun 'theewater' voelden ze dat er deze middag iets moois op stapel stond. Het was Marcel Gelderloos, die namens Wildervank de 'trekker' niet kon overhalen want zijn schot was te zacht. Maar toch, Wildervank begreep wat er op het spel stond.Een aantal minuten later waren het het weer de roodhemden die een vrije trap kregen.

Omdat een Lewenborg-speler een ovetreding maakte op Wildervanker Stefan Mulder. Spielmacher Paul Tuntelder belaste zich met de vrije trap en Nick Kamps schoot raak: 1-0. De toon was gezet en het 'rook' naar meer. Na een flitsende aanval, die je met de blote ogen bijna niet kon zien, was het Marcel Gelderloos die een hard schot was zijn voet liet vertrekken, maar helaas niet tussen de palen. De 'paradepaardjes' van Wildervank bleven de betere ploeg maar men moest wel attent blijven voor de aanvalsstoten van de bezoekers.

Wat mij opviel bij het aanvallend spel van Wildervank. Met Stefan Mulder in de hoofdrol. In potentie is hij een zeer goede vleugelspeler. Oefenmeester Hovenkamp betrapte hem een paar keer, als hij de bal kreeg aangespeeld en steeds naar binnen draaide en plaats van de buitenkant op zoeken en dan met zijn snelle acceleratie voor gevaar zorgd. Een paar minuten later was er weer een goede mogelijkheid voor Mulder, maar doelman Hummel van Lewenborg kon de bal gemakkelijk pakken.

Wildervank had meer aanvallend vermogen in de ploeg. Maar men kon geen bres slaan in de hechte verdediging van Lewenborg. In de slotfase van deze goede eerste helft waren het de Wildervank-spelers Marcel Gelderloos en Robert Ritsma die grote kansen kregen om de 2-0 laten noteren. Maar helaas, hun vizier stond niet op scherp. Ik weet niet wat Wildervank in de rust gedronken heeft, maar toen ze de Wildervanker Arena voor de tweede keer betraden zag ik een heel ander Wildervank voor mijn ogen. Ruststand: 1-0 voor Wildervank.

Wildervank stond nog maar net in het veld of na in de 49ste minuut was het al weer raak. Een eigen goal van Wildervank-speler Vincent van Marle zorgde voor de 1-1. En een paar minuten later kon men alweer juichen, maar dan voor de Lewenborg aanhang. Het was Daan Vermeulen die 1-2 scoorde. Deze twee goals zag je aan komen door de belabberde verdedigende instelling van Wildervank. Daarna een hartstochtelijk spelend Wildervank, maar ik had het idee dat het een beetje 'mosterd na de maaltijd was'. En lewenborg scoorde nog drie keer. Eindstand 1-5.