Nieuws

Realisatie Klimbos in Borgerswold Veendam kan van start!



IMG_5504.jpg

Eindelijk is de kogel door de kerk, er kan worden gestart met de bouw van een klimbos in het mooie recreatiegebied Borgerswold in Veendam!

Begin 2016 zijn de Veendammer ondernemers Wouter van Riet en Sievert Uneken gestart met Borgerswold-Experience BV. Een nieuwe onderneming die zich bezig houdt met het aanbieden van verschillende outdoor-activiteiten voor meerdere doelgroepen. In combinatie met de diverse ondernemingen in het park heeft men een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten. Een schot in de roos gezien het succesvolle eerste jaar. Voor de beide ondernemers was dit voldoende aanleiding om de mogelijkheden voor een klimbos te onderzoeken.

Om het mogelijk te maken is er een beroep gedaan op het LEADER-fonds, een Europese subsidie-regeling voor de regio Oost-Groningen. Afgelopen week is er een definitieve toezegging gekomen hiervoor en kan dus worden gestart met het project.

IMG_5497.jpg

Op de locatie bij de voormalige vuilstort worden een drietal uitdagende klimroutes geïnstalleerd op diverse hoogtes. In een van de drie routes wordt een zip-lijn opgenomen die over het water zal eindigen op een van de eilanden. Voldoende uitdaging voor jong en oud om je grenzen op te zoeken. Borgerswold-Experience gaat met de nieuwste en veiligste zekersystemen werken zodat je gedurende het gehele parcours gezekerd bent maar je wel de echte klimbelevenis ervaart!

Er wordt keihard gewerkt om het geheel medio april operationeel te hebben. Goede vrijdag 14 april zou een mooie dag voor de opening zijn! Op de Facebookpagina van Borgerswold-Experience kunt u de ontwikkelingen nauwkeurig volgen.