112, Regio

Auto raakt te water Kiel-Windeweer; bestuurder gewond



Door Michael Huizing en Marcel Klip

Op de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer is in de nacht van zaterdag op zondag een auto te water geraakt. Het voertuig komende uit de richting van Hoogezand raakte thv. de afslag naar de Vossenburg eerst de linkerzijde van een brug en knalde vervolgens aan de rechterzijde door het hekwerk en belande in het water. 

19-02-2017 Kiel  05.JPG

Het voertuig werd eerder die nacht op de Kielsterachterweg opgemerkt door een politie eenheid omdat deze zonder verlichting reed. Nadat het politievoertuig was gekeerd om de auto te laten stoppen waren ze de auto enige tijd kwijt. Uiteindelijk werd het voertuig aangetroffen in het water van het Kieldiep.

19-02-2017 Kiel  01.JPG

De bestuurder is door de politie uit het voertuig gehaald en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onduidelijk of de bestuurder in de gaten had dat de politie hem volgde. De bestuurder heeft vermoedelijk onder invloed gereden. Voor de opgeroepen brandweer Veendam was er weinig anders te doen dan helpen de rotzooi op te ruimen en het verzorgen van wat extra licht op de plek van het ongeval. De duikers uit Groningen zijn na een kort overleg retour gegaan. 

Fotoalbum: