Nieuws

Anne Kuik geeft cheque aan voedselbank Veendam



IMG_5351.jpg

Dinsdagmiddag kreeg de voedselbank van Veendam bezoek van het toekomstige Tweede Kamer lid Anne Kuik (30).  Anne werd vergezeld door CDA bestuurders van de afdeling Veendam-Wildervank en wethouder André Hammenga.

Na een rondleiding en de nodige informatie hoe de voedselbank in Veendam werkt overhandigde Anne een cheque van 100 euro. Alle vrijwilligers kregen persoonlijk van haar een bloemetje voor hun inzet. De voorzitter kreeg een steen met de tekst Jullie zijn keigoed.

IMG_5332.jpg

Ook wilde Anne weten hoe betrokken de gemeente was. Een bestuurder van de voedselbank vertelde dat de vorige wethouder Klaas Steenhuis (PvdA)  bijna wekelijks langs kwam om te kijken hoe het ging. De huidige wethouder hebben we nog nooit gezien. Met de kerstdagen hebben we hulp gehad van het college van Menterwolde, maar niet van Veendam. Anne vond dit maar vreemd.

Na een bezoek van de voedselbank ging de reis naar de Christelijke basisschool De Kern in Veendam. De CDA leden gingen eerst in gesprek met  directeur Leffers. Aan hem werd gevraagd wat er in de politiek moet veranderen en tegen welke problemen hij  tegen komt. Leffers heeft duidelijk zijn zorgen uitgesproken. Ook specifiek benoemd de belemmeringen van een Christelijke basisschool betreffende de regels, hoe het Ministerie van Onderwijs omgaat met leerlingen en de belasting van zijn docenten.

IMG_5361.jpg

Na dit gesprek mocht Anne een politieke les geven aan de groep 8. De klas was onder de indruk van haar verhaal. Anne heeft goed kunnen verwoorden aan de leerlingen hoe spannend en saai politiek kan zijn. Twee leerlingen zagen het wel zitten om zelf ook in de politiek te gaan.

Na het bezoek van de school ging de reis naar het treinstation aan de Parallelweg voor promotie van het CDA. Aan reizigers werden flyers uitgedeeld. Op het moment dat er geen reizigers waren, werden de fietsen in de stalling voorzien van een CDA zadelhoesje.

IMG_5405.jpg

Anne had een drukke dag in Veendam. In de avond hield het CDA nog een openbare bijeenkomst in vanBeresteyn waar Anne ook bij aanwezig was.

Fotoalbum: